gotvach.bg»Статии»Диети»Минус 500 калории всеки ден

Минус 500 калории всеки ден

Минус 500 калории всеки ден

Само с няколко трика може да свалите половин килограм за една седмица и то без много усилие. Ако пък този вид режим се превърне в начин на живот, то проблемите ви с теглото със сигурност ще се изпарят.

Движете се - това не е само здраве и енергия, това са още минус 5 кг. за 5 седмици. Не се отпускайте в креслото или на дивана, когато говорите по телефона. Вместо това може да се разхождате напред-назад или да свършите някоя домакинска работа. В офиса използвайте стълбите, за да се придвижвате и не се глезете с асансьор.

И най-важното, ходете пеша винаги, когато имате тази възможност. Проявена от вас активност ще окаже благотворно влияние върху фигурата ви и със сигурност ще намали обема на теглото ви на места, на които дори и не предполагате.

Правете се на домакиня - пътят до супермаркета, близо час, прекаран в покупки и прибирането до вкъщи. Два часа в готвене, приготвянето на масата. За всичко това ще изразходите близо 640 калории. А съгласете се това не е лош бонус за примерна домакиня, която предпочита домашния уют, пред този на ресторанта.

Освен това порция спагети в заведение може да съдържа 1056 калории за разлика от домашно приготвената паста с 300 калории. Бутилката шампанско може и да не си я спестявате, тъй като съдържа смешните на пръв поглед 105 калории.

Не похапвайте пред телевизора - това е едно изключително просто правило, но много трудно за изпълнение. Неотдавна американски учени проведоха изследване и установиха, че втренчени пред малкия екран, обикновено качваме 288 калории отгоре.

Минус 500 калории всеки ден

Затова забравете за произволното похапване пред телевизора, използвайте кухнята си по предназначение. Там тялото ви ще бъде далеч от вредните импулси и нищо няма да възпрепятства хранителният ви баланс. Така, че вместо да гледате филми и сериали, направете едночасова обиколка из квартала или шопинг тур. Това ще ви помогне да се избавите от 527 ненужни калории.

Ограничете поканите за гости - обедът и вечерята в голяма компания на сладки приказки ще изостри чувството ви за глад. Сред приятели и познати без дори да подозирате, изяждате 96% повече от това, което бихте консумирали, ако сте сами. И за да не се отрази груповата сбирка на вашата фигура, постарайте се да се храните в обкръжението на не повече от 7 души.

Сменете чиниите за хранене - за да намалите консумацията на храна е достатъчно да смените чиниите, в които се храните. Ако вместо посуда с диаметър 30 см, сервирате приготвеното от вас в чинии с 5 см по-малки, то значително ще намалите приема на храна с минимум 20-25%. А това са така бленуваните излишни 500 калории на ден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest