gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Кафето помага да намалим апетита

Кафето помага да намалим апетита

Кафе
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор-21%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор
29.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

Апетитът може да бъде намален с помощта на кафе, доказва ново изследване. Ободрителната напитка може да окаже също толкова силно въздействие на организма, както таблетките, които възпират желанието ни за храна.

Това изследване е направено от австралийски учени, които обясняват, че намаляването на апетита чрез кафето може да се случи при определени условия и не на всеки човек.

Учените от Университета в Куинсланд са убедени, че желанието за храна действително може да бъде повлияно от най-обикновено кафе.

Консумация на кафе

За да докажат тази своя хипотеза, изследващите включили в изследването доброволци, които били разделени на три отделни групи.

На всяка една от групите давали различни неща, съответно - на първата чаша с кафе, на втората безкофеиново кафе и на третата таблетка, която съдържа кофеин. Всичко това се случвало преди доброволците да закусят.

Мат Шубърт, който е ръководител на изследването, обяснява, че резултатите за били налице единствено при първата група, която е приемала обикновено кафе с кофеин. Оказало се, че безкофеиновото кафе, както и таблетката не вършат същата работа.

Съвсем логично – след като участниците в първата група на експеримента усетили по-малка нужда от храна, започнали да консумират по-малко, обяснява Шубърт.

Пиене на кафе

Това съвсем не е краят на изследването – за момента резултатите са такива, но учените са решени да продължат и да изследват коя съставка е причинител за успешното потискане на апетита.

Ободрителната напитка всъщност е доста противоречива – често пъти напълно отричана от специалисти или хвалена до безкрай. Едни от последните изследвания обаче доказват, че кафето не е чак толкова вредно.

Преди известно време беше доказано, че кафето удължава живота, предпазва от болест на Паркинсон, Алцхаймер, намалява кръвната захар.

Шведски учени дори съобщиха, че ако жените консумират по една чаша кафе с кофеин на ден, това може да намали вероятността от инсулт с 25 %. Ободрителната напитка дори може да предпази дамите от подагра.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Георгиева
Георгиева
15.07.2013 15:20
Къде мога да го намеря това кафе с тази гъба?
0
0
Радка Илиева
Радка Илиева
14.07.2013 14:42
Всеки организъм реагира различно на кофеина. Аз бях спряла да пия кафе, защото ми ставаше зле от него. Сега пия едно здравословно кафе с екстракт от рейши (ганодерма). В Азия рейши е извествна като гъба на дълголетието. Тя внася повече кислород в кръвта и така изчиства кръвоносните съдове от плаките, съдейства за нормализиране на високото кръвно налягане, предотвраява образуването на тромби. В следствие на това се подобрява храненето на клетките това е причина за намаляване на апетита. Когато кръвоносната система действа добре, това е предпоставка имунната система да има достъп до всички клетки и да се справя с вируси, бактерии и дори с раковите клетки. В Япония тази гъба е призната за превенция на раковите заболявания. Това кафе го има вече и в България -
0
1