Пивовари-производители на бирата "Сънди тост" в Уелс създадоха нов вид бира. Тя представлява тъмно коледно пиво с ново предназначение - "течен обяд". Това представлява бира с привкус на агнешко печено.
При производството на бирата, тя се напоява със сокове от уелско агнешко, за да се създаде идеалното пиво за любителите на месо.
Иновацията е дело на уелската фирма производител "Конуай брюъри". Тя е първа в производството на сезонни бири. На тази Коледа те са искали да дадат на своите потребители нещо наистина различно, като същевременно почетат един от най-известните продукти за износ на Уелс. Уелското агнешко е популярно по цял свят и е националната гордост на страната.
Като цяло местните жители са изключително популярни с любовта си към бирата. Именно тяхно е кулинарното изобретение сандвич с бира.
Уелски сандвич с бира
Необходими продукти: 250 г чедър сирене (пармезан, ементал или кашкавал), 50 г брашно, 50 г масло, 250 мл силна бира, 2 с.л. горчица, 2 с.л. сос Уорчестър, 1⁄2 ч.л. черен пипер, 4 филии хляб.
Начин на приготвяне: Маслото се разтапя и в него се запържва брашното, при непрекъснато бъркане, за да се предотврати загарянето. Когато стане леко златисто се изсипва бирата и се оставя на огъня, докато по-голямата част от течността изври и се получи гъст сос.
Добавя се и предварително настърганото сирене и се бърка до получаването на гъста каша. Овкусява се със соса Уорчестър, горчицата и черният пипер.
Филийките хляб се препичат леко, намазват се с масло и се намазват обилна с получената паста. Така приготвения сандвич се запича за няколко минути в грила, докато придобие тъмен златист загар, а сиренето започне да кипи и образува мехурчета.
Коментари