Ябълките удължават живота със 17 години
Apples Increase Life Expectancy by 17 Years
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Ябълките удължават живота със 17 години

Ябълките удължават живота със 17 години

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1314
Ябълки
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
Виж ››

Редовната консумация на ябълки може да удължи човешкия живот с цели 17 години. Ако си хапвате редовно от този плод, може и видимо да се подмладите.

Уникалното откритие е направено от британски учени от Института за изследване на храната в град Норич. След обстойно изследване експертите са категорични, че ябълката може да бъде наречена плодът на младостта и дълголетието.

Изследователите са стигнали до този извод, след като са открили веществото епикатехин полифенол в ябълките. Този елемент подобрява циркулацията на кръвта, повишава нивото на защита на имунната система и подмладява сърцето.

Епикатехин полифенолът може да забави с 21% процеса на втвърдяването на стените на камерите, което е една от главните причини за сърдечните болести, инфаркт и инсулт.

Био Ябълки

Учените добавят, че най-високо съдържание на това вещество има в дивите ябълки.

Паралелно проучване, публикувано във вестник Дейли мейл, доказа, че консумацията на една зелена ябълка на ден ще ви предпази от затлъстяване.

Зелените ябълки създават чувство за ситост и елиминират глада, тъй като тези плодове помагат при размножаването на определен вид бактерии, които ни карат да се чувстваме сити.

Изследването доказа, че несмилаемите съставки в зелените ябълки не се разграждат и от стомашната киселина. Когато стигнат до дебелото черво, те започват да ферментират, а това помага за размножаване на добрите бактерии в червата.

Зелена Ябълка

До този извод са стигнали учените от Щатския университет във Вашингтон, след като подробно са проучвали различни сортове ябълки. Зелените ябълки са показали най-добри резултати в пълното изследване.

Установено е още, че балансът между бактериите в дебелото черво в важен, за да може човек да поддържа здравословно тегло. Нарушеният баланс между добри и лоши бактерии влияе отрицателно на метаболизма и кара хората да се чувстват гладни по-често.

Резултатите от американското проучване ще бъдат използвани при борбата с хранителните разстройства, свързани със затлъстяването и леките възпаления.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest