gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Незнайните ползи на каменната сол

Незнайните ползи на каменната сол

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
1275k
Каменна сол
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
Виж ››

Солта придава различен вкус на приготвяната храна. Често използваната сол в кухнята е рафинираната. Но според наскоро направени проучвания използването на каменна сол е доста по-полезно.

Каменната сол е известна като натриев хлорид, съдържаща химичната формула NaCI. Може да има различен цвят, но също така може и да бъде бяла или безцветна. Включва много елементи като калций, цинк, желязо, калий, магнезий и мед.

Каменната сол облекчава храносмилателни разтройства, повишава апетита, подтиска стомашните киселини, улеснява клетъчното усвояване на минерали, предпазва рН баланса на организма и помага за изчистване на токсините, ускорява кръвообръщението, балансира кръвното налягане, има антиалергичен ефект срещу ухапване от насекоми, успокоява болките при ревматизъм, болки в костите и мускулни болки.

Каменната сол, ако се приеме с лимонов сок, експулсира червеите в червата и в същото време действа успокояващо при гадене и повръщане.

В допълнение може да се подчертае, че каменната сол увеличава абсорбацията на вода в организма, използва се срещу бъбречни и пикочни проблеми, намалява последиците от застаряване, регулира безсънието и съня.

А искате ли лек срещу възпалено гърло с каменна сол? За целта могат да се правят инхалации и гаргара с каменна сол. Това намалява болките в гърлото и в същото време отпушва запушения нос.

Сол

Добавете една лъжица каменна сол във ваната по време на баня. Каменна сол отпуска тялото, регулира съня и елиминира токсините в организма. Освен това премахва стреса и болките в тялото.

Какви са ползите за кожата?

Каменната сол унищожава мъртвите клетки, причинени от замърсения въздух, почиства и ексфолира кожата, укрепва кожната тъкан, хидратира я и предпазва от изсушаване.

Освен това каменната сол почиства и косата и й придава обем и пълнота.

Каменната сол се предлага на големите пазари и супермаркети.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest