За шокиращо разкритие съобщи Мариела Нордел, която се прочу с участието си в кулинарното шоу Мастър Шеф. Дамата сподели ужасяваща информация за хранителните продукти, с които са пълни не само чуждестранните търговски вериги, но и тези у нас.
Нордел алармира, че при проверка специалисти от Европейския съюз са открили в макароните, спагетите и много други видове паста голямо количество от вещество, което ги превръща в много опасни за потребителите.
В личния си профил в социалните мрежи Мариела обяснява, че се е добрала до тази информация благодарение на съпруга си, който е месопроизводител в Холандия и неговите предприятия периодично биват инспектирани от служители на тамошната Агенция по безопасност на храните.
![Мариела Нордел](/files/lib/600x350/mariela-nordel.webp)
Той и колегите му всяка година получават рапорт за изследвани стоки и групи продукти в различни държави от Европейския съюз. Тази година са проучвали пастата в Италия, България, Гърция, Германия и Холандия – страните се подбират на случаен принцип, пише Мариела в социалните медии и допълва, че мостри са взети от най-различни марки, които могат да се намерят във всевъзможни хранителни магазини.
По думите ѝ резултатите от проведените изследвания са показали, че в продуктите с българско, гръцко, италианско, немско, холандско производство присъства в големи количества съставката MOSH, която се свързва с появата на ракови заболявания.
![Паста](/files/lib/600x350/apelmosh.webp)
Докладът е внесен тази сутрин в агенцията им с препоръка да уведоми правителството и да се вземат мерки, пише още Нордел и приканва хората да не консумират купешка паста, за да не навредят на здравето си.
Коментари