По-често трябва да се наслаждаваме на морската храна не само през летните месеци. Сьомгата е отличен източник на омега-3 мастни киселини, които регулират дейността на белите кръвни клетки и имат антивъзпалителни свойства. Те регулират нивата на холестерола и мазнините и така предпазват сърдечносъдовата система и намаляват риска от заболявания на сърцето и кръвообращението.
Сьомгата е с високо съдържание на антиоксиданти, витамин А (за здрава костна и нервна система), витамин D (подпомага абсорбирането на калция и е полезен за костите) и селен - минерал, който стимулира производството на антитела в организма.
А какво можем да кажем за омара?
Той е един от най-вкусните и здравословни морски деликатеси. Който пази диети, може спокойно да си позволи да го консумира в по-големи количества, защото е диетичен и има много ниско съдържание на мазнини. Омарът се слави като най-мощен афродизиак, той ви доставя двойно удоволствие - по време на вечеря и след нея.
Омарът има уникални вкусови качества и макар и скъп, той е отличен начин да прекарате любовта през корема на партньора си, като го впечатлите с ястие, приготвено лично от вас, като може да намерите доста рецепти за приготвянето му.
Трябва да знаете кои омари са качествени, ако ви предлагат малки омари, по-добре не ги купувайте. А европейския омар достига до 3 килограма тегло - също не е за предпочитане, има много черупки, но не и много месо. Най-добре е на пазара или рибните магазини да изберете омар до 1 килограм.
Ако видите живи омари, трябва да знаете, че те се превозват със завързани щипки, за да не се нараняват и така се обездвижват, което кара мускулите на щипките да атрофират, което значи, че от вкусното месо може да не остане много. Затова и този вариант отпада, за да не купувате голямо количество черупки без месо.
В сайта може да намерите много бързи, вкусни и добри рецепти за приготвяне на тези морски дарове.
Коментари