Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Пет неща, които ще повлияят на поръчката ви в ресторант

Пет неща, които ще повлияят на поръчката ви в ресторант

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
1462k
Пет неща, които ще повлияят на поръчката ви в ресторант

За никого не е тайна, че съвкупност от неща могат да повлияят на настроението ви, когато сте в ресторант- тихата приятна музика, любезните сервитьори и добре направените менюта.

На пръв поглед това са най-важните елементи, които биха могли тотално да съсипят или пък да направят вечерята ви перфектна. Скорошни проучвания обаче доказват, че има други скрити и неосъзнати фактори, които всъщност да променят коренно предварително предначертаните ви планове.

1. Индекса на телесна маса на свервитьора

Може да ви прозвучи странно, но се оказва, че теглото на сервитьора може да повлияе на избора ни. Изследване сред почти 500 вечерящи двойки, показва че хората са почти четири пъти по-склонни да поръчат десерт и по-голямо количество алкохол когато срещу тях стои едър сервитьор. Обяснението е, че виждайки го усмихнат, макар и пълен, хората си казват " Какво толкова, ето и другите хапват, няма само аз да се ограничавам" и решават да хапнат или пийнат още нещо.

Пет неща, които ще повлияят на поръчката ви в ресторант

2. Теглото на хората, с които вечеряте

Фигурата на приятелите ви също може да окаже важна роля върху начина ви на хранене. Много по-вероятно е да похапвате по-нездравословна и недиетична храна, когато сте в компания на хора, които не се грижат особено за формите на тялото си.

3. Атмосферата

Дори ако се намирате в заведение за бързо хранене може да се почувствате много по-добре отколкото в скъп ресторант стига атмосферата да е приятна, музиката и осветлението да не са натрапчиви. Лесно ще усетите колко по-отпочинал се чувствате и колко по-вкусна ви се струва храната, която консумирате.

Пет неща, които ще повлияят на поръчката ви в ресторант

4. Имената на храните

Без значение дали сте се замисляли върху този факт, но винаги когато отворите менюто очите ви ще се спрат на по-добре описаните ястия. Дългите и описателни имена те карат да си представиш какво ще получиш в чинията си и това неминуемо ще те накара да го поръчаш.

5. Специалитетите на заведението

Често се случва да седнем на заведение, когато бързаме да хапнем като да речем през обедната почивка. В тези моменти не само че сме изморени от работа и се чувстваме сравнително мързеливо, за да преравяме цялото меню докато изберем, бързаме да се върнем отново на работното място - без да се замисляме много на въпроса на сервитьора какво ще желаем, ние веднага отвръщаме, че бихме се доверили на избора на готвача за специалитета на заведението или на деня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest