gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Сериозните странични ефекти на черния пипер

Сериозните странични ефекти на черния пипер

Лилия  МилковаЛилия Милкова
Иноватор
45381
черен пипер на зърна
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор-21%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор
29.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

Черният пипер е изключително разпространена подправка и почти няма ястие, в което да не може да бъде вложен. Известен като цар на подправките, черният пипер се отглежда в страни като Индия, Бразилия и Шри Ланка.

Неговите антиоксидантни, противовъзпалителни и антибактериални свойства го правят супер подправка. Докато контролирате количеството на черния пипер, което приемате, всичко ще е наред. Но той може да причини някои сериозни странични ефекти, ако не се приема в умерени количества.

Е, всички знаем, че черният пипер е "горещ". Здравият разум ни казва, че не трябва да прекаляваме с използването на черен пипер. В противен случай прекаленото използване на черен пипер може да доведе до тежко дразнене на лигавицата на стомаха.

Не се притеснявайте, дразненето ще мине, то е просто временно, но крайно неприятно.

Избягвайте да нанасяте черен пипер директно върху кожата си. Иначе, ако попадне в очите ви, това може да причини изгаряне и зачервяване, както на кожата, така и на очите ви.

черен пипер

Хората, страдащи от стомашно-чревни нарушения, трябва да избягват да го консумират. Не трябва да вдишвате черен пипер, тъй като това може да доведе до респираторни проблеми като дразнене на дихателните пътища, астма и т.н. В някои редки случаи приемът на черен пипер може да доведе до дразнене на кожата със симптоми като сърбеж, подуване и зачервяване.

Ако сте бременна, тялото ви вече е доста чувствително към подправките. Така че опитайте да останете далеч от черния пипер. Ако ви липсва вкусът му, добавете малко към любимото си ястие, но в минимални количества.

Пикантният вкус на черния пипер може да се прехвърли в кърмата, затова кърмачките също трябва да избягват подправката.

Все пак трябва да се отбележи, че единственият начин, по който черен пипер може да ви навреди сериозно, е ако го консумирате твърде много, което е малко вероятно сценарий. Така че, насладете се на любимата си подправка в умереност!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest