Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Страничните ефекти на храната

Страничните ефекти на храната

редакция:
Жана Г.Жана Г.
Новак
1k
Ефекти на храните
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор
Практичен аксесоар за вашия дом:
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор
29.00 лв.

Храните имат странични ефекти, и те не са само напълняване.

- Един от тях е миризмата на тялото. Така например ако наблягате на яденето на овнешко месо, тялото ви ще излъчва неприятна миризма;

- Можете да получите пъпки, ако консумирате наситена с мазнини храна. Това увеличава количеството на кожната мазнина и така се появяват пъпките. Млечните продукти помагат при пъпки.

- Алергията е най-силният страничен ефект на храната. Всяка храна може да предизвика алергия. Но има седем продукта, които в деветдесет процента от случаите са виновни за появата на алергия. Това са мляко, яйца, ядки, риба, морски дарове, соя, пшеница.

- Някои храни предизвикват кандидоза – прекомерен ръст на обикновените гъбички, които иначе живеят в тялото ви, без да ви нанасят вреда. Захар, оцет, нишесте, тестени изделия и изделия с мая предизвикват кандидоза.

- Киселини и киселинен рефлукс се получаван от цитрусови плодове, мазна и пържена храна, оцет, домати и шоколад. Достатъчно е да намалите консумацията им, за да има ефект.

- Покачване на лошия холестерол предизвикват мозъкът, яйцата, субпродуктитке – черен дроб, бъбреци, далак. Повишаването на лошия холестерол може да увеличи риска от инфаркт и инсулт.

- Камъните в бъбреците се образуват при прекомерна консумация на животински белтъчини и липса на растителни белтъчини. Увеличете консумацията на спанак, чай, какао и ще се предпазите от този проблем.

Ефекти на Шоколада

- Продуктите с високо съдържание на сол, сода или захар могат да причинят задържане на течности и образуване на отоци. Тялото има нужда от сол, но ако тя е в повече, тялото започва да я разрежда с помощта на течност.

Някои храни предизвикват главоболие и дори мигрена. Това се получава заради влиянието на храната върху процесите в мозъка, както и от промените на размерите на кръвоносните съдове. Продуктите, които предизвикват главоболие, са сирената с плесен, червеното вино, шоколадът.

Вижте още списъка с 19 супервредни храни изобщо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest