Свежата маруля стои в основата на всяка свежа и диетична салата. Тя е идеална за летните дни, когато имаме нужда от по-леко хапване.
Комбинира чудесно с краставици, домати, репички, варени яйца, картофи. Подходяща е също така за сандвичи, както и за украса на плата и бирени мезета.
Маруля може да се добави и към някои супи и яхнии. Ако обичате да експериментирате в кухнята, задължително трябва да опитате Таратор с маруля, Коприва с маруля и яйца, Сармички с пресен грах и маруля.
Кулинарните качества на марулята обаче не са единствената причина тя да присъства по-често на масата ни. Листният зеленчук има ползи за нашето здраве, от които задължително всеки трябва да се възползва. Вижте в галерията ни 5 причини да хапваме повече маруля.
Коментари