Модерни напитки, които са много полезни за стомаха

Модерни напитки, които са полезни за стомаха

Модни тенденции има не само в облеклото и аксесоарите, но и при храните. Забелязвате ли как последните години в кухнята ни навлязоха някои екзотични продукти като тофу, растителни млека, сайтан.

Има и модерни напитки, които са много полезни за стомаха.

Кефир

Това е ферментирало мляко, което е с хранителни вещества и е изпълнено с протеини, пробиотици, витамин В, калий и калций. Благодарение на богатия си състав кефирът действа като балсам за стомаха и предпазва от проблеми като подуване, газове, гадене, лош дъх. Освен това повишава либидото. Може да се приема чист или да се подслажда с мед и плодове. Подходящ е за шейкове и полезни смутита. Чудесна разхлаждаща напитка през лятото.

Комбуча

Комбуча

Това е своеобразен коктейл от ферментирал чай и захар. Много полезна напитка за стомаха. Обикновено се консумира като здравословна напитка след тренировка или като здравословна алтернатива на студен чай. Това питие поддържа здрави червата и е по-малко калорично. То съдържа по-малко захар от обикновените газирани напитки и оказва голямо влияние върху цялостната имунна система

Ласи

Ласи е разхлаждаща напитка от индийската кухня. Може да се сравни с айрян. Приготвя се от кисело мляко и се разрежда с вода. Вкусът е сладък и обогатен с плодове, сред които праскови, банани, манго, и други. Друго характерно за тази модерна напитка е, че в нея присъстват подправки като куркума и резене – древен лек за раздразнен стомах.

Ласи

През последните години се поставя силен акцент върху здравословното хранене. Това дава възможност на храни като кимчи и мисо да станат още по-популярни.

Рецептите за тях съществуват от векове, но благодарение на фокуса върху здравословния начин на живот, днес отново се преоткрити. Това са ферментирали храни, които са с доказани ползи за микробиома. Те са пълни с микроорганизми, които са полезни за червата. С тяхна помощ ще се радваме на редовен стомах, усещане за ситост и спокойствие.

Ако търсите полезни напитки и леки храни за стомаха, разгледайте още пюрета и идеи за кремсупи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати