gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Медът гони махмурлука

Медът гони махмурлука

Пчелен Мед
Презареждаща се електрическа помпа за вода, USB зареждане
Практичен аксесоар за вашия дом:
Презареждаща се електрическа помпа за вода, USB зареждане
40.00 лв.
Виж ››

По време на празниците на много хора им се случва волно или неволно да попрекалят с алкохола. Медът е най-ефикасното средство срещу махмурлука, категорични са британски учени от Кралското химическо дружество.

Пчелният мед е сладък хранителен продукт, който се получава от няколко вида медоносни пчели. Медът се употребява за храна от векове и се използва в различни храни и напитки като подсладител или ароматизатор. При някои народи медът има също религиозно или символично значение, използва се и в народната медицина.

Пчелният мед се използва и като лечебно средство. Използва се за основно или помощно средство за лечение на гастрити, както и при променена киселинност на стомаха.

Оказва лечебен ефект при заболявания на дихателната система, а също и при възпалителни заболявания на кожата и лигавиците. Последното се дължи на антибактериалното действие на меда.

Мед

Сладкият натурален продукт има способността да извлича токсините от организма, въпреки голямото количество алкохол, което може да бъде поето на празничната трапеза, пише английският вестник "Дейли телеграф".

По какъв начин медът помага на прекалилите с алкохола? Това става с помощта на основната активна съставка на еликсира - фруктозата. Точно тя позволява на организма по-леко да разгради алкохола на по-безопасни съставки.

Когато прекалим с алкохола, изпитваме неприятни усещания, тъй като първоначално спиртът се разлага на токсичен ацеталдегид. С помощна на фруктозата обаче той се превръща в оцетна киселина, която изгаря в процеса на нормалния метаболизъм и в крайна сметка се издишва от човека.

Медът значително съкращава продължителността на махмурлука. Британските специалисти също съветват преди пиене да се поеме чаша прясно мляко, което намалява токсичните вещества в организма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати