Как да съхраняваме сирене

Как да съхраняваме сирене

В хладилника сиренето се съхранява най-добре, опаковано във фолио или в оризова хартия, тъй като в обикновена хартия изсъхва.

Сиренето няма да изсъхне поне седмица, ако в чинията до него се сложи парченце захар и плътно се похлупи с друга чиния. Съхранявайте сиренето далече от камерата за дълбоко замразяване в хладилника.

Ако ви се налага да съхранявате сирене извън хладилника, това най-добре става, ако го увиете в кърпа, намокрена обилно със солена вода.

Ако сиренето е изсъхнало, можете отново да го направите меко и приятно на вкус, ако го оставите известно време накиснато в прясно мляко.

Как да съхраняваме сирене

Сиренето се съхранява дълго време, ако го поставите в дълбок съд и го покриете с мокра кърпа. Друг вариант на съхраняване на сирене е да го увиете с кърпа и да я поръсите отгоре със сол.

Сиренето се съхранява добре и в саламура. Колкото по-качествено е сиренето, толкова по-добре и по-дълго може да се съхрани.

Ако сиренето се троши, значи не е направено скоро и част от полезните му вещества са изгубени. Най-добре е да купувате сирене в саламура.

Ако не е в саламура, пригответе такава сами от слаб разтвор на сол във вода. Можете да съхранявате сиренето в пластмасова кутия.

Преди да нарежете сиренето, изплакнете ножа с гореща вода. Така сиренето няма да се троши и ще се съхранява много по-дълго.

Прекалено соленото сирене се накисва в топла вода или в прясно мляко.

Рейтинг

5 1
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Галя
Галя
30.09.2014 09:41
До колко време може да се съхранява сиренето в айрана?Млякото няма ли да вкисне?
0
0
Ели
Ели
13.08.2013 16:16
Сиренето се съхранява перфектно в по-гъстичък айран с повечко сол,колкото да не се обезсоли.
4
0