Масло в кафето – защо?

Кафе

Традицията да добавяме мляко, сметана и захар в кафето си проправя път и се налага съвсем скоро - през миналия век. Добавянето на масло в кафето обаче е нова и все още недотам популярна практика.

С добавянето на бучка масло сутрешната чаша наслада добива по-кремообразен вид. Освен това по този начин кафето става по-засищащо от всяка друга комбинация.

Дейв Аспрей е основателят на Огнеупорно Кафе. Това е малка фирма, която популяризира новия начин на консумиране на кафе. Г-н Аспри разказва, че се убедил в силата на маслото, смесено в тонизиращата напитка, когато е изкачвал върха на планината Кайлас в Тибет.

Той се чувствал изтощен и безпомощен, но когато изпил животворната напитка, се почувствал буквално презареден. Освен невероятния вкус Аспей смята, че кафето с масло има и още едно предимство. Той твърди, че именно чрез него е свалил значителна част от теглото си.

Според създателя на новото течение в пиенето на кафе наред с вкусовите качества новата комбинация ни снабдява с енергията, от която имаме нужда. За разлика от обикновената консумация на кафе обаче тази с масло не позволява да ни се доспи изведнъж, след като кофеинът в системата ни се е изчерпал.

Масло

Според консумиращите кафе с масло високото съдържание на мазнини намалява скоростта, с която тялото ни усвоява кофеина. По този начин притокът на енергия се увеличава и се намалява резкият спад на енергия.

Ако решите да опитате тази нова мода, то имайте предвид, че бучка масло се добавя само към прясно кафе. Ако я добавим към разтворимо кафе, ефектът на кремообразно удоволствие няма да бъде същият.

Почитателите на този нов тренд залагат на най-висококачествените сортове кафе и на възможно най-качественото масло, най-добре органично. Според тях това е съвършената глътка кафе.

За разлика от почитателите на кафето с масло, здравните експерти са на съвсем друго мнение относно тази иновация. Така например диетологът Мадлин Фернсторм казва, че подобна чаша кафе би се отразила пагубно на талията на хората и по-скоро ще ги накара да пълнеят.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати