Вижте колко струва най-скъпият омлет в света

Най-скъпия омлет

Каква цена сте готови да заплатите за един перфектен омлет? Преди време се смяташе, че най-скъпият омлет се предлага в Лондон. Цената му възлиза на скромните 90 лири и той се приготвя с омари, яйца от чайка и трюфели.

А сега как би ви се сторило да дадете 1000 долара за толкова елементарна рецепта? Все пак са просто едни бъркани пържени яйца, но има един ресторант в Манхатан, чиито шеф готвачи твърдят, че предлагат най-вкусния, но и същевременно най-скъп омлет в света.

Съставките, които го отличават от останалите омлети, са омар и хайвер. Това ястие ще донесе на организма ви 3000 калории наведнъж. За направата му се използва месото от цял един омар и накрая всичко се полива със завидно количество хайвер от най-високо качество.

Едва 9 грама от този хайвер струват 65 долара, а за един омлет готвачите използват около 90 грама, което ще рече приблизително 650 долара само за хайвера. Останалата част от цената му остава за омара, яйцата, сметаната и лука, така че създателите му твърдят, че макар и цената му да е изключително висока, те самите не печелят почти нищо от него.

От ресторанта споделят, че продават от този вид омлет 12 пъти годишно.

Ако не сте готови да платите 1000 долара за една закуска, но държите все пак омлетът ви да е изтънчен и различен, можете да опитате умалената му версия, която струва едва 100 долара и се търси поне 10 пъти месечно.

Дали това е наистина идеалният избор за закуска и няма ли много по-добри и евтини възможности за вкусно и питателно сутрешно похапване, това остава вие сами да решите.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати