Внимание: Тези храни увеличават агресията и водят до пристрастяване!

Бургери

Храните, които ядем, имат пряко въздействие върху нашето настроение и нашите модели на поведение. Скорошно проучване, проведено в Оксфорд във Великобритания, разкри, че консумацията на нездравословни храни (например, като тези в заведенията за бързо хранене), може да доведе до раздразнителност, агресивност и най-вече до затлъстяване и пристрастяване.

Според д-р Дрю Рамзи, ръководител на изследването, основна причина за смущение в храненето е липсата на някои хранителни вещества.

Без правилните хранителни вещества тялото не може да произвежда необходимите хормони, за да има ясно и позитивно мислене, балансирано състояние на ума, в резултат на което се провокира опасно поведение. Недостатъците на магнезий, манган, витамин С и витамини от група В, могат да направят човек свръхактивен.

Проучване, направено в Университета на Навара, в сътрудничество с Университета на Лас Палмас, е показало корелация между консумацията на нездравословна храна и депресивния синдром „Е“. Анализът е направен в продължение на 6 години, като са наблюдавани 8964 доброволци, които никога преди това не са страдали от депресия или са взимали антидепресанти.

Вредни Храни

Установено е, че консумацията на хамбургери, пържени картофи, сладки закуски и безалкохолни напитки, увеличават риска до 51 % от появата на психични разстройства. Според изследването, в основата на неразположението са трансмастните киселини, които са налични в значителни количества в промишлените продукти.

Трансмазнините пречат на Омега–3 мастните киселини, които са свързани с положителния ефект върху настроението и поведението.

Премахването на нездравословни храни като захар, сладки напитки и храни от заведенията за бърза хранене, могат да помогнат за промени в настроението. И поради това трябва да се консумират храни, които имат нисък гликимичен индекс и се усвояват бавно.

Нездравословната храна води до незабавен удовлетворителен ефект, но генерира пристрастяване и води и до физически заболявания (най-вече сърдечно-съдови).

Така че ако искате да ограничите агресията и да предпазите вашите деца от насилие – ограничавайте ги откъм храната в заведенията за бързо хранене!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати