Червеното вино е идеално с гъби
gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Червеното вино е идеално с гъби

Червеното вино е идеално с гъби

Червено вино

Старото правило червеното вино да се сервира заедно с месото, а бялото – с риба, действа до ден днешен, но светът на съчетанията на продукти и вино е станал много по-разнообразен.

Вместо да се чудите как да съчетаете ястията с виното, когато ви дойдат гости, които разбират от сомелиерски тънкости, трябва да спазвате някои основни принципи. Първият от тях е, че виното е част от храненето.

Когато се чудите с какво да съчетаете определен продукт, вложете въображението си и собствения си усет. Вторият принцип е да се съобразите с факта, че човешкият език разпознава сладко, солено, кисело, горчиво.

Червеното вино е идеално с гъби

Във виното ще срещнете сладко, горчиво и кисело и почти никога – солено. Оттук следва изводът, че десертите ще подхождат на сладкото вино, но трябва да отчитате и интензитета на вкуса.

Най-изисканото пино ще бледнее, ако го сервирате заедно с тежка шоколадова торта. С по-мазни и тежки десерти вървят вина с тежки аромати.

Бяло вино

Внимавайте с киселите вкусове – ако сервирате кисело вино със салата, в която има лимон, гостите ви ще преживеят истински ад.

При съчетаването на вино с храна трябва да знаете, че киселинността помага на организма да храносмила по-лесно ястия с много мазнина и сосове, а захарта уплътнява вкуса.

Танините в червеното вино са идеални за храна, която съдържа белтъчинимесо, бобови растения и гъби. Ако смятате да сервирате повече от един вид вино, трябва да ги редувате от по-леки към по-силни.

Първо се сервират бели вино, после розе, след това червени, следват ги сладки и накрая е твърдият алкохол.

Ето и някои вкусни рецепти с гъби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати