Русия забрани продуктите с над 25 процента алкохол

Водка
Цифрова кухненска везна с формата на лъжица-27%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Цифрова кухненска везна с формата на лъжица
30.00 лв.
22.00 лв.
Виж ››

Русия взе кардинални мерки в борбата с алкохола. Страната, известна с прекомерната употреба на спиртни напитки, забрани продажбата на продукти с над 25% алкохол в състава си.

Разпоредбата бе предложена от министър-председателя на Руската федерация Дмитрий Медведев. От днес в Русия важи пълна забрана за продажбата на продукти за битова употреба с алкохолно съдържание над 25 % за срок до 30 дни.

Решението бе наложено след като над 70 човека изгубиха живота си след консумация на течност със спиртно съдържание. Масовото отравяне със сурогатен алкохол се случи в Иркутск преди дни.

Причина за смъртта на консуматорите е станал метиловият спирт или метанолът, съдържащ се в концентрата. Той не е бил упоменат в списъка със съставки. Там единственото посочено е етилов спирт.

Руският премиер заяви, че е крайно необходимо да се приемат оперативни мерки, насочени към това подобен тип съдържащи спирт течности да бъдат спрени или ограничени от продажба. Подобни на последния случай не са единични и е време да се предприемат реални мерки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати