Вкусотиите са плод на чиста случайност

Бисквити с шоколадови парченца

Най-вкусните неща са се появили заради чиста случайност. Така например стои въпросът с бисквитите с парченца шоколад. Те са изобретени от американката Рут Уейкфилд.

Шоколадът, който бил специално подбран за печенето на бисквити, свършил и тя използвала парченца обикновен шоколад, които смесила с тестото.

Бисквитки с шоколад

При печенето шоколадът не се разтопил, а се превърнал в големи капки. След като бисквитите изстинали, се оказали украсени с твърди парченца шоколад.

Чипсът е изобретен през 1853 година. В един американски ресторант се появил клиент, който никога не бил доволен от пържените картофки, тъй като ги искал възможно най-хрускави.

Чипс

Накрая един от готвачите се ядосал, нарязал картофите съвсем тънко и направо ги изсушил във врящо олио. Така чипсът станал световноизвестен.

Царевичният корнфлейкс се е появил в края на деветнадесети век. Ентусиасти от църквата на адвентистите от седмия ден в САЩ започнали да мислят как да създадат храна, която напълно да отговаря на вегетарианските изисквания.

Корнфлейкс

Собствениците на санаториума „Батъл Крийк” в щата Мичиган решили да приготвят ястие от царевично брашно, но се заговорили с клиенти и забравили за готвенето. След като се върнали набегом в кухнята, те заварили напълно съсипаното брашно.

За да не изхвърлят ценния продукт, те се опитали да го разточат, но получили само парчета. Вместо да се чудят какво да ги правят, те ги изпекли и ги предложили на клиентите си с топло мляко.

Стафидите са станали популярни още през 1490 година преди нашата ера. Египтяните ги ползвали както за ядене, така и за медицински цели.

Освен това в Древен Египет ги ползвали за украса на стаите и като данъчна такса. Според легендата древен египтянин забравил грозд във вино, след това го изсушил и получил невероятно лакомство.

Рейтинг

5 2
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати