Вижте правилния начин да направите топла вода с лимон сутрин

Вижте правилния начин да направите топла вода с лимон сутрин

Лимонова вода

Сигурно сте чували много неща за ползите от пиенето на топла вода с лимон, нали?

Въпреки че някои експерти твърдят, че това не е някаква чудотворна за здравето напитка, все пак има много доказателства за ползите за здравето при започване на деня с чаша топла вода и лимон.

Лимоните съдържат флавоноидни съединения, които спомагат за повишаване на имунитета и дори могат да ви предпазят от сърдечно-съдови заболявания и рак според много публикувани изказвания на известни диетолози.

Изследванията показват, че чрез топлата вода всъщност може да се извлече този благотворен флавоноид много по-лесно, с което помага за по-лесното усвояване от вашето тяло.

Ето го и правилният начин да направим Топла вода с лимон:

Топла вода с лимон

За да получите всички ползи от топлата вода с лимон, се уверете, че лимонът се е накиснал във врящата вода в продължение най-малко на половин час.

Поради тази причина пригответе топлата вода с лимон преди ежедневните си сутрешни рутинни процедури още веднага след като станете от леглото. След като сте привършили с душа и сутрешния си толает, вашата полезна лимонена вода ще се е запарила достатъчно дълго, за да извлечете всички ползи от нея, а плюс това ще се е охладила достатъчно, за да се пие с удоволствие.

Ако сте опитвали топла вода с лимон преди и здравословната напитка наистина не ви се е сторила нищо особено като вкус, можете да добавите зелен чай. Лимонът помага за извличането и добрата усвояемост на антиоксидантите от зеления чай.

Топлата вода с лимон е начин да добавите без усилие повече витамин С в диетата си, тъй като само две супени лъжици лимонов сок съдържат 20% от дневните ви нужди от витамин C.

Топла вода с лимон

Плюс това, когато става въпрос за цвят и психология, лимоните са наистина чудесен начин да добавите малко позитивност в деня си. Жълтите нюанси са свързани с радост и игривост и чувство за забавление, така че лимоните се оказват просто един чудесен начин да подобрите настроението си, а да не забравяме и завладяващия аромат, който изпълва всичко със свежест.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати