Веге фестивал във Варна представя здравословни техники за приготвяне на храна

Зеленчуци
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня
20.00 лв.
17.00 лв.
Виж ››

И тази година Варна ще е домакин на Летен Веге Фестивал. Той ще се състои от 16-ти до 25-ти юни в Морската градина, както и на други известни места в града.

Организаторите на събитието ще запознаят гостите с вегетарианския начин на живот и ползите от него с лекции, презентации, дискусии и вкусни демонстрации. В рамките на фестивала ще се проведат още изложби, концерти, работилнички.

През всички дни, докато трае фестивалът пък, ще има и изложение на вегетариански продукти на производители и търговци. То ще е разположено на Пешеходна зона, бул. Сливница 33.

Питка от елда

На 16-ти юни Летен Веге Фестивал ще започне с лекция Хлябът насъщен, която ще хвърли повече светлина върху темата за здравословния хляб.

На 17-ти юни програмата му ще продължи с Веге Пикник в Морската градина. Денят ще продължи с лекция Връзка между хранене и физическа активност.

На 18-ти юни фестивалът продължа с демонстрация на йога практики, поход за здраве и множество физически активности. На следващия ден пък е запланувано посещение на пермакултурна ферма, дискусия, посветена на грижата за растенията, и демонстрации на техники за готвене на елда.

Гъби с елда

На 20-ти юни фестивалът продължава с практическо занятие Квас за безстрашни и лекции за здравословното вегетарианство. На 21-юни пък ще се проведе дискусия за правата на животните и демонстративно приготвяне на веган сирене.

През следващите дни програмата ще продължи с музикални прояви и лекции, свързани с отглеждането на храна и етично отношение към околната среда.

Мисията на Летен Веге Фестивал е да информира по-подробно за вегетарианския начин на живот, включващ не просто определен хранителен режим, но и житейска философия. Събитието ще има образователна цел и ще разглежда не само взаимодействието между хората, но и тяхната връзка с животните и природата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати