Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Дали пиенето на топла вода е толкова полезно за здравето?

Дали пиенето на топла вода е толкова полезно за здравето?

Лилия  МилковаЛилия Милкова
Иноватор
45634
вода

Знаете ли, че пиенето на прекалено много топла вода може да има пагубен ефект върху вашето здраве? Въпреки че ще намерите много статии за предимствата на пиенето на топла вода, вие също трябва да научите и за лошите ефекти от консумацията й.

Водата е еликсирът на живота. Почти 70 процента от човешкото тяло се състои от вода. Тя хидратира тялото и поддържа органите добре работещи. Често ни се казва, че консумирането на шест-осем чаши вода е задължително. Това не е така. Подобно на повечето неща в излишък, твърде многото количество вода също може да бъде вредно.

Топлата или гореща вода директно от крана може да бъде пълна със замърсители. Ако тръбите са стари и ръждясали, шансовете за оловно отравяне са много високи. Също така, замърсителите лесно се разтварят и в много по-голяма степен в гореща вода, отколкото в студена.

Така че, при никакви обстоятелства не използвайте топла вода директно от кранчето. Вместо това си налейте студена, загрейте я в чайника и след това я изпийте. Ако горещата вода може да причини мехури в устата, то също може да увреди чувствителната обвивка на хранопровода и храносмилателния тракт. Тя може да има далеч по-голям ефект върху вътрешните органи, тъй като температурата на горещата вода е по-висока от телесната.

Проучванията показват, че ако пиете прекалено много топла вода, когато не сте жадни, тя може да повлияе на концентрацията ви. Пийте само, когато имате желание. Прекалено много вода може да причини подуване на мозъчните клетки, което да доведе до допълнителни усложнения.

пиене на вода

Бъбреците имат специализирана капилярна система, за да изчистят излишната вода от тялото ви. Ако мислите, че поглъщането на излишна вода може да помогне за филтрирането на токсините от вашата система грешите. Напротив, прекомерните количества вода могат да причинят щети поради повечето работа, която се изисква да бъде извършена от системата. Това води до влошаване на бъбреците за определен период от време.

Поглъщането на повече от необходимото количество гореща вода повишава общия обем на кръвта Ви. Циркулаторната система е затворена система и ненужният натиск трябва да бъде понесен от кръвоносните съдове и сърцето. Ако в системата има излишна вода, електролитите в кръвта могат да станат по-разредени от тези в клетките.

Водата от кръвта ще се изтегли в клетките, за да се поддържа равновесието между кръвта и клетките. Това ще доведе до подуване на клетките ви. В мозъка това ще окаже черепно налягане и ще причини главоболие и други проблеми.

Митът е, че пиенето на топла вода е от полза за здравето. Топлата вода може да бъде вредна, ако е пълна с токсини, като олово и други замърсители. Тя може също да нарани вътрешностите на червата и храносмилателната система. Консумирайте умерено и когато е необходимо, за да избегнете здравословни усложнения.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest