Не изхвърляйте листата на репичките! Те са най-полезни

Листа от Репички
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня
20.00 лв.
17.00 лв.
Виж ››

Вярвате или не, всъщност листата съдържат повече хранителни вещества, отколкото самата репичка. Те са опаковани с такива свойства, които ви помагат да държите болестите далеч от вас.

Зелените части на репичките съдържат повече хранителни вещества, отколкото самата репичка. Те помагат да се осигури диета, богата на хранителни вещества, както и някои важни минерали като желязо, калций, фолиева киселина, витамин С и фосфор, които са от съществено значение за много телесни функции.

Известно е, че влакната подпомагат храносмилателния процес и допълнителните помощни средства за добро храносмилане. Листата на репичките помагат да се избягват неприятни състояния като запек и подут стомах. Високото съдържание на желязо в листата от репички ги прави идеален възпиращ умората агент.

Репичните листа са с високо съдържание на минерали като желязо и фосфор, които увеличават имунитета на организма. Те съдържат и други важни минерали като витамин С, витамин А, тиамин, които спомагат за борба с умората. Пациентите с анемия и ниски нива на хемоглобина могат да се възползват от листата от репички, тъй като наличното желязо в листата ще облекчи медицинските им състояния.

Листа от Репички

Сокът от репични листа е естествен диуретик. Помага при разтваряне на камъни в бъбреците и помага за изчистване на пикочния мехур. Листата също показват силни слабителни свойства, които спомагат за облекчаване на запек и подуване на стомаха. Те имат и антискорбутна характеристика. Просто казано, те помагат да се предотврати скорбут.

Едва ли е изненадващо да отбележим, че листата от репички съдържат по-високи количества витамин С от корените, а оттам и листата от репички показват по-силни антискорбутни свойства от корените. Репичките оказват помощ и за лечение на заболявания като жълтеница, където тялото страда от хипербилирубинемия (пожълтяване на кожата). Установено е, че са ефективни в предотвратяване на това състояние.

Репички

Ревматизмът е вероятно една от най-болезнените болести в света. Колянните стави набъбват и предизвикват всякакъв вид дискомфорт. Екстрактът от листа от ряпа се смесва с равно количество захар заедно с малко вода и се прави паста. Тази паста може да се прилага локално върху колянните стави. Редовното използване на тази паста може да помогне за облекчаване на болката и намаляване на подуването.

Репичните листа съдържат редица основни хранителни вещества. Тези хранителни вещества и антимикробните и антибактериални им свойства подпомагат детоксикацията на организма. Така че пренебрегването на листата на ряпата означава тежка загуба.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати