Измивайте тенджерите с горчица
gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Измивайте тенджерите с горчица

Измивайте тенджерите с горчица

Миене на съдове

За да бъдат винаги ястията ви вкусни и да ги приготвяте хигиенично, трябва да държите всеки един продукт опакован в отделно пликче или кутия в хладилника.

В противен случай много от продуктите поемат миризмите на останалите. Освен това трябва да сте много чисти и прецизни, докато приготвяте ястията в дома си.

Така ще постигнете най-добър резултат, а продуктите ще са чисти и няма да има опасност от замърсяване на организма. Обикновено храната се приготвя, като се използва дъска или направо върху кухненската маса или плот.

Ако използвате за тази цел дъска, използвайте такава от небоядисано дърво, гладко рендосана. След като привършите с готвенето, задължително измийте добре дъската и цялата маса.

Горчица

След разрязването на всеки продукт или начукването му мийте дъската. Не може да режете месо или риба и след това да поставите върху същата повърхност сварено месо или зеленчуци.

Ако не го спазвате, това може да доведе до сериозни заболявания на стомашно-чревния тракт, особено през пролетните и летните месеци. Зеленчуците и плодовете най-добре почиствайте над хартия.

След като приключите с обелването и почистването, изхвърлете хартията с обелките и измийте обелените плодове и зеленчуци. Веднага след като се нахраните, измийте съдовете – тогава те се мият много по-лесно и добре.

Ако не използвате миялна машина, а просто миете на ръка, избършете остатъците от храна от чинията, залейте с гореща вода, в която сте добавили малко сода за хляб, и след това измийте и изплакнете.

Сода бикарбонат

Вилиците, ножовете и лъжиците и лъжиците трябва да се измиват, като предварително се накиснат за секунди във вода, в която е разтворена малко сода бикарбонат, и след това се измият с помощта на препарат.

Когато миете тенджери, във водата, с която ги заливате след избърсването на хранителните остатъци, можете да добавите малко сода или горчица. Ако в тенджерата има загоряло, не драскайте с телче, а налейте вода и оставете за няколко часа.

Алуминиевите съдове мийте с тоалетен сапун, а с емайлираните съдове трябва да сте много внимателни. Ако емайлът се напука, частици от него могат да попаднат в храната и да предизвикат стомашни заболявания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати