Известно е, че горчицата е много полезна за храносмилането и може да помогне за ускоряване на метаболизма. Тя една от най-популярните подправки по света и присъства в рецептите на много ястия. В съчетание с вино, оцет или някаква друга течност от сухата горчица може да се приготви чудесна паста.
Сухата горчица е много добър източника на омега-3 мастни киселини, калций, диетични фибри, желязо, манган, магнезий, ниацин, фосфор, белтъчини, селен и цинк.
Селенът е хранително вещество, за което е доказано, че може да бъде полезен срещу астма, артрит и някои видове рак. Магнезият намалява също риска от астма и понижава кръвното налягане. Доказано е, че сухата горчица е много ефектна при облекчаване на симптомите на жени в менопауза и мигренозни пристъпи.
Само една малка част от ползите на сухата горчица са:
- Ускоряване на метаболизма.
- Стимулира храносмилането, като увеличава отделянето на слюнка и улеснява функцията на стомашните сокове.
- Инхибира растежа на раковите клетки и вероятно пречи на развитието на някои видове рак.
- Може да се използва за лечение на кожни заболява, като присъства в рецептите на множество маски за лице и коса.
- Смекчава симптомите при астма и ревматоиден артрит.
- Намалява високото кръвно налягане и може да се използва при профилактика срещу мигрена.
- Успокоява възпалено гърло, бронхит, астма и пневмония.
- Има дезинфекционни качества, след като престои.
- Освен това има четири мощни качества: тя е антибактериално, противогъбично, антисептично и противовъзпалително действие.
Горчицата е много повече от подправка за вашия хотдог. Под формата на прах има множество начини за включването и във вашата диета или дневно меню и то така, че да извлечете ползите от нея.
Нейният горчив и остър вкус може да замени голяма част от подправките в едно ястие. Сухата горчица се използва в индийската, френската, немската и ирландската кухня за множество салати, дресинги, яйчени ястия, туршии и маринати.
Сухата горчица се използва като за кулинари така и за медицински цели. При бронхит можете да си направите чай като смесите 1 чаена лъжица от нея в 1 чаша вряща вода (варете 5 минути). Чаят се пие три пъти на ден.
За мускулно-ставни болки тя стимулира циркулацията на кръв в областта на болката като отново се пие чай от нея и по този начин болката преминава.
Коментари