Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Ползи и приложение на суха горчица

Ползи и приложение на суха горчица

DesislavaDesislava
Новак
217311
Суха Горчица

Известно е, че горчицата е много полезна за храносмилането и може да помогне за ускоряване на метаболизма. Тя една от най-популярните подправки по света и присъства в рецептите на много ястия. В съчетание с вино, оцет или някаква друга течност от сухата горчица може да се приготви чудесна паста.

Сухата горчица е много добър източника на омега-3 мастни киселини, калций, диетични фибри, желязо, манган, магнезий, ниацин, фосфор, белтъчини, селен и цинк.

Селенът е хранително вещество, за което е доказано, че може да бъде полезен срещу астма, артрит и някои видове рак. Магнезият намалява също риска от астма и понижава кръвното налягане. Доказано е, че сухата горчица е много ефектна при облекчаване на симптомите на жени в менопауза и мигренозни пристъпи.

Само една малка част от ползите на сухата горчица са:

- Ускоряване на метаболизма.

- Стимулира храносмилането, като увеличава отделянето на слюнка и улеснява функцията на стомашните сокове.

- Инхибира растежа на раковите клетки и вероятно пречи на развитието на някои видове рак.

- Може да се използва за лечение на кожни заболява, като присъства в рецептите на множество маски за лице и коса.

- Смекчава симптомите при астма и ревматоиден артрит.

- Намалява високото кръвно налягане и може да се използва при профилактика срещу мигрена.

- Успокоява възпалено гърло, бронхит, астма и пневмония.

- Има дезинфекционни качества, след като престои.

- Освен това има четири мощни качества: тя е антибактериално, противогъбично, антисептично и противовъзпалително действие.

Горчицата е много повече от подправка за вашия хотдог. Под формата на прах има множество начини за включването и във вашата диета или дневно меню и то така, че да извлечете ползите от нея.

Нейният горчив и остър вкус може да замени голяма част от подправките в едно ястие. Сухата горчица се използва в индийската, френската, немската и ирландската кухня за множество салати, дресинги, яйчени ястия, туршии и маринати.

Сухата горчица се използва като за кулинари така и за медицински цели. При бронхит можете да си направите чай като смесите 1 чаена лъжица от нея в 1 чаша вряща вода (варете 5 минути). Чаят се пие три пъти на ден.

За мускулно-ставни болки тя стимулира циркулацията на кръв в областта на болката като отново се пие чай от нея и по този начин болката преминава.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Сокони
Сокони
20.02.2014 16:38
Това не се казва суха горчица: Името на подправката е СИНАП.
0
0