gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Домашна вода за уста с етерични масла

Домашна вода за уста с етерични масла

Домашна вода за уста с етерични масла
Закачалка за торби за боклук
Практичен аксесоар за вашия дом:
Закачалка за торби за боклук
19.00 лв.
Виж ››

Устната промивка е изплакване, което се използва за унищожаване на бактерии и микроби в устата. Тя не е предназначена за поглъщане. Според Американската стоматологична асоциация съществуват два основни вида вода за уста: козметични и терапевтични.

Терапевтичната вода може да бъде закупена без и по рецепта. Тя помага за контролиране на плаката, гингивита, лошия дъх и кариес на зъбите. Изплакването на устата с козметична вода може временно да ви помогне, като премахнете лошия дъх, но обикновено няма друга полза, така че ефектът от нея е почти като от дъвчаща дъвка.

Безопасно ли е да се използва вода за уста?

Домашна вода за уста

Докато не я поглъщате, всичко, което докосва кожата или тялото, може да се абсорбира. Някои опции за изплакване на устата съдържат съставки, които могат да причинят токсичност на органите. Например активната съставка метилсалицилат в много търговски разтвори за уста може да причини развитието на репродуктивна токсичност. Важно е да се отбележи, че лекарите съветват деца на възраст под 6 години да не използват вода за уста, освен ако не са под надзора на родителите си, тъй като могат да поглъщат част от водата.

Сега, когато имаме малко нанесен фон по тематавода за уста, може да направите свой собствен воден разтвор. Лесно е и същевременно ще избегнете излишните химически вещества, които бихте могли да погълнете.

Естествената вода за уста помага за гингивит, лош дъх и дори за избелване на зъбите. Има много предимства и с помощта на някои важни етерични масла можете естествено да почистите зъбите и венците си за нула време!

Рецепта за домашна вода за уста с етерични масла

Време за приготвяне - 5 минути

Съставки:

Масло от мента за вода за уста

5 капки етерично масло от лютива мента

5 капки етерично масло от чаено дърво

3 капки етерично масло от джоджен

3 капки етерично масло от лимон

3 чаши изворна вода

1 с.л. калциев карбонат на прах

8 капки течен концентрат минерали

6 капки концентрат стевия по избор

Начин на приготвяне:

В бурканче или пластмасова бутилка добавете изворната вода, прах от калциев карбонат и концентрата от минерали. Смесете с лъжица.

Използването на изворна вода в рецептата помага да се елиминират всички бактерии, които могат да бъдат в обикновената чешмяна вода и тъй като не използваме консерванти, резултатът и още по-добър. Калциевият карбонат предлага и калции, който помага за подсилване на костите -  зъбите.

Поддържането на нашите бисери бели и венците здрави е от решаващо значение за цялостното състояние на устната кухина. Течния концентрат минерали предлага отлични антиоксиданти, които помагат за ремонта на клетките.

След това добавете етеричните масла. Етеричното масло от лютива мента осигурява свеж дъх. Може да се възползвате от предимствата на антибактериалните ѝ свойства.

Джодженът е роднина на ментата и затова етеричното масло от него притежава почти същите свойства. Плюс това добавя свеж хубав вкус в устата. Джодженът също така помага за борба с гингивита.

Етеричното масло от чаено дърво е чудесна алтернатива за добро орално здраве, тъй като помага за борба с бактериите и гингивита. Също така улеснява процесите за отстраняване на всяка възпаление, което може да се появи в устата, и спомага за ускоряване на лечебния процес.

Етеричното масло от лимон добавя избелващ блясък на вашите зъби. Без да прекалявате, това е чудесен начин да запазите зъбите си бели, без да се налага да се подлагате на химическо избелване. Ако имате нужда от малко сладост, можете да добавите чист концентрат течност стевия.

Поставете капака на съда и разклатете няколко.

Една глътка е достатъчна за една успешна промивка на устата. Гаргарата с тази домашната вода за уста трае периодично в продължение на 20-30 секунди, след това изплюйте. Не поглъщайте! Можете да я съхранявате на тъмно място или в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати