Смес от мед, лимон и сода при болно гърлоИзяжте сместа бавно на малки глътки, като се старайте да я задържате колкото се може по-дълго на гърлото си.
Можете да правите процедурата по два пъти на ден - сутрин и вечер....
Пилешко с лук и медПилешкото се нарязва на малки лентички и се подправя със сол, риган, унисос, мед и универсалната подправка.
В тиган загряваме малко зехтин, в който запържваме нарязаният лук и към него добавяме унисос....
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Кой вид мед какво лекуваВ България се добиват няколко вида мед - те са невероятно полезни за здравето, затова е важно да ги познаваме и да ги използваме правилно....
Яхния Да си оближеш пръститеДобавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Пилешки дробчета с мед и карамелизиран лукПосолете лука. Добавете меда и сока от лимон. Гответе за още 1-2 минути и прехвърлете в мазнината от дробчетата. Върнете и тях в съда и изчакайте да се глазират. Сервирайте....
Гъши дроб с мед и пресен лукНакълцайте на ситно зелените перца от пресен лук. Запържете в малко зехтин и щипка сол, без да препържвате, за да запази лука свежия си цвят. Сложете меда и розмарина и бъркайте минутка....
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Какаов сладкиш Да си оближеш пръститеКогато кексът е готов, се изважда от фурната, надупчва се със шишче и се залива с каковата смес отгоре.
Оставя се да изстине, нарязва се на парчета и се сервира сиропираният сладкиш....
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСваряват се до полуготовност.
Междувременно се приготвя гъста смес от меда, соевия сос, кетчупа и горчицата.
Ребърцата се преместват в тавичка с кожата нагоре и се намазват обилно със сместа....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Оставя се да се охлади до умерена температура и се добавят жълтъците - един по един. Разбърква се, докато се получи гладка смес. Оставя се настрана.
Загрява се фурната на 200 градуса....
ЛукС отвара от една шепа люспи от лук, варени в чаша вода около 10 мин., се лекува пърхот, и косата придобива сламено-златист оттенък.
Лукът помага и при премахването на брадавици....
От лук могат да се правят вече мускулиПреди това специалистите са покрили клетките от лука със слой злато, за да станат проводими.
Когато се променя напрежението, ципата се движела като истински мускул, уверяват тайванските специалисти....
Перфектната смес за палачинки се прави такаСлед това малко по малко добавяйте водата и млякото, докато не спирате да бъркате. Прибавяйте и по малко брашно (сложете колкото сместа поеме). Целта е да се получи смес с гъстотата на боза....