Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Питка за всеки денСипва се сухата мая във водата със захарта и се разбърква с една супена лъжица от брашното на кашичка. Оставя се да бухне. В тава сипвам брашното, оформя се кладенче в което изливаме шупналата мая. Добавя се айрянът, солта...
21 Септ.
Блини за всеки денВ купа се разбиват яйцата със захарта с телена бъркалка. Добавя се сол, олио сода за хляб и наливаме прясното мляко.
Прибавя се лъжица по лъжица от брашното, като се разбърква на гъста кашичка. Разрежда се с вода до нужната...
26 Ноем.
Сини СливиНай-разпространените сред тях са Габровската синя слива, Кюстендилската синя слива и Стринава....
10 Февр.
Защо да похапваме авокадо всеки ден?Препоръчително е авокадото да присъства на трапезата ни всеки ден, защото то има редица полезни, лечебни и хранителни свойства....
23 Окт.
Печени сини сливиНакрая добавяме водата и печем в загрята на 200 градуса фурна за около 40-50 минути или докато омекнат сливите и получат приятен загар.
Печените сини сливи са много вкусни....
20 Ноем.
Панирани сини сливиНай-добре е да си купите сушени сини сливи без костилки, но ако имат костилка, сложете я да ври за кратко и след това отстранете костилката. Варените сливи трябва да се охладят и отцедят добре....
27 Септ.
Пълнени сини сливиНакисваме изплакнатите сливи за един час във вода, подсушаваме и внимателно изваждаме костилките.
Нарязваме шунката на дребно и пълним отворите на сливите....
18 Ноем.
Захаросани сини сливиПроцедурата се повтаря за трети път и след това сливите се отцеждат в гевгир.
Плодовете се редят на скара, сложена върху тава, и се пекат 5 часа на фурна на 70 градуса....
11 Септ.
Ето защо да хапвате извара всеки денСлед като ги узнаете, ще искате да хапвате от нея всеки ден!
- изварата е от огромна полза при лечението на проблеми на черния дроб и жлъчката....
04 Юли
Яж зеле редовно! Ето защоОще в Древен Египет, Гърция и Рим са били известни лечебните свойства на бялото главесто зеле. В състава му се съдържат захари, белтъчини, мазнини, целулоза, ферменти, минерали, соли и голям комплекс от...
08 Юли
Пита със сини сливиОтгоре върху тестото разпределяме сладко от сливи.
От отделеното тесто оформяме лентички и украсяваме отгоре, като ги кръстосваме. Поръсваме равномерно със захар....
16 Юни
Говеждо със сини сливиСлед това добавяме сините сливи, настърганите домати и още 1 ч.ч. вода. Затваряме отново и варим за още 30 мин. Накрая добавяме брашното, размито с малко вода и варим за 10-15 мин....
23 Февр.
Кюфтета със сини сливиВсички продукти се омесват.
Оформят кръгли кюфтета, завиват се във фолио и се слагат в хладилник за един два часа да стегнат.
Може да се пекат и веднага, но е по-добре да престоят с подправките поне един час....
30 Април
Сини сливи с каймакГотовите печени сливи прехвърлете заедно със соса им в дълбока чиния и отгоре и покрийте с разбития каймак.
Може да сервирате и в персонални чинийки....
13 Август
1
Кисел от сини сливиКогато се сгъсти достатъчно, купата се отстранява от котлона и се прибавят намачканите сини сливи. Разбърква се добре.
Сипва се в купичка и се оставя да изстине.
Подходящо за бебета....
07 Април
Брускети със сини сливиСоленият вкус на сирене балансира сладките сливи и вкусът е божествен.
Да ви е сладко!...
17 Септ.
Телешко със сини сливиПрибавят се сините сливи, захарта, канелата и черният пипер.
Телешкото задушено ври до пълното сваряване на месото и сливите.
Телешкото със сини сливи е много вкусно....
28 Април
Пай със сини сливиРешетката от тесто отгоре на пая със сини сливи е по желание - прави се с изрезките....
25 Април
1
Желе от сини сливиОбелените сливи се смилат.
Прибавя се сокът от лимоните, а след това захарта и се вари 5-10 мин на силен огън.
Добавят се пектинът и кампарито.
Желето от сливи се налива горещо в бурканчета....
22 Ноем.