Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Гъбен сосНарежете гъбите на тънки филийки и ги сварете в подсолена вода.
Отделно в маслото се запържете брашното, разредете го с виното, подправете със сол и черен пипер.
Прибавете гъбите към соса и ги оставете на огъня още...
25 Окт.
Лек гъбен сосИзмиваме и почистваме гъбите.
Нарязваме ги на филийки.
Запържваме нарязаните гъби в маслото.
Добавяме останалите продукти и оставяме на котлона докато соса се редуцира.
Подходящ е за пържоли, кюфтета и други...
09 Януари
Вегетариански гъбен сосВсички гъби се почистват от дръжките. Гъбите и бульонът се кипват в средно голяма тенджера. Огънят се намалява до тих и всичко се вари 30 минути. Оставя се настрана.
Печурката се нарязва на дребно. На дребно се нарязват...
31 Януари
1
Кето гъбен сосСервирайте кето гъбения сос върху печени на скара или сотирани меса като пилешко, пържола или свинско, или го използвайте като ароматна гарнитура за задушени зеленчуци.
Насладете се на вкусния си кето гъбен сос!...
20 Май
Гъбен сос БешамелСипете на тънка струя млякото, като не спирате да бъркате.
Овкусете соса Бешамел с подправките и варете до сгъстяването.
Сосът за месо е готов.
Гъбеният сос Бешамел е много сполучлив....
07 Март
Гъбен сос за пържолиОтделно се запържва брашното с маслото и се разрежда с гъбения бульон, след което се добавят и самите гъбки. Прибавете индийското орехче и оставете соса да ври на слаб огън около 10 минути....
12 Юли
53
Свинско с гъбен сосВ същия съд се добавя втората чаша вино и брашното при непрекъснато бъркане, ако става много гъсто, се долива гъбен бульон или вода....
13 Януари
1
Сьомга с гъбен сосВ мазнината от рибата сложете да се запържи първо лука, след малко и гъбите и когато и те са готови добавете сол, черен пипер, брашно и последно, след като и брашното (важно е да бъркате енергично, за да не стане на буци)...
07 Дек.
Гъбен сос за пържолиПрибавете заквасената сметана и разбъркайте, след като започне да къкри, добавете сол и черен пипер на вкус, разбъркайте и отстранете от огъня. Страхотен сос за месо!...
01 Дек.
1
Пържоли с гъбен сосГотовите свински пържоли заливам с гъбен сос, към който съм добавила каквото е останало при пържолите от заливката им.
Пържоли с гъбен сос - любима класика на няколко поколения....
13 Май
1
Гъбен сос за шницелиПрибавяме брашното внимателно, като разбъркваме и внимаваме, да не стане на бучки.
Щом гъбеният сос се сгъсти, отнемаме от котлона.
Заливаме месото с нашия гъбен сос за шницели....
08 Юли
Гъбен сос със сметанаПочистете и нарежете гъбите на парченца. Загрейте маслото и ги запържете до готовност.
Долейте разбърквайки сметаната и овкусете с всички подправки.
Варете соса за 10-тина минути или докато се сгъсти, като разбърквате...
15 Ноем.
4
Гъбен сос с манатаркиАко ще го съхраните, можете да го редуцирате до чаша и половина след добавянето на сметаната, за да не стане съвсем гъст, но дори тогава няма да е проблем....
02 Януари
Миди с гъбен сосСлед още минута-две и гъбеният сос започва да се сгъстява, изключвате котлона и дърпате тигана.
Мидите с гъбен сос са готови....
27 Август
Гъбен сос със сърнелиЗа този гъбен сос със сърнели предварително попарваме сърнелите, след това ги изплакваме и ги заливаме с 500 мл вода.
Варим гъбите половин час, след което ги изваждаме от водата, в която са врели....
30 Ноем.
Пържоли с гъбен сосВръщаме пържолките и оставяме да къкри докато гъбения сос се сгъсти....
08 Август
5
Скумрия със гъбен сосИзчистете, посолете и поръсете с лимонов сок скумриите.
Разтопете мазнината и изпържете в нея рибите от двете страни до златисто. Подредете ги в предварително загрят съд и ги оставете на топло място.
Сложете брашното...
02 Дек.
1
Гъбен сос за месоОставяме ги да се пържат на умерен огън, като от вреве на време ги разбъркваме.
Когато се запържат до златисто, наливаме сметаната, подправяме със сол и черен пипер и варим за не повече от 5 минути....
14 Ноем.
1