Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Гъбен сосГъбен сос
25 Окт.
Нарежете гъбите на тънки филийки и ги сварете в подсолена вода. Отделно в маслото се запържете брашното, разредете го с виното, подправете със сол и черен пипер. Прибавете гъбите към соса и ги оставете на огъня още...
Лек гъбен сосЛек гъбен сос
09 Януари
Измиваме и почистваме гъбите. Нарязваме ги на филийки. Запържваме нарязаните гъби в маслото. Добавяме останалите продукти и оставяме на котлона докато соса се редуцира. Подходящ е за пържоли, кюфтета и други...
Вегетариански гъбен сосВегетариански гъбен сос
31 Януари
1
Всички гъби се почистват от дръжките. Гъбите и бульонът се кипват в средно голяма тенджера. Огънят се намалява до тих и всичко се вари 30 минути. Оставя се настрана. Печурката се нарязва на дребно. На дребно се нарязват...
Кето гъбен сосКето гъбен сос
20 Май
Сервирайте кето гъбения сос върху печени на скара или сотирани меса като пилешко, пържола или свинско, или го използвайте като ароматна гарнитура за задушени зеленчуци. Насладете се на вкусния си кето гъбен сос!...
Класически гъбен сосКласически гъбен сос
29 Юли
Вашия класически гъбен сос е готов за консумация. Добър апетит!...
Гъбен сос БешамелГъбен сос Бешамел
07 Март
Сипете на тънка струя млякото, като не спирате да бъркате. Овкусете соса Бешамел с подправките и варете до сгъстяването. Сосът за месо е готов. Гъбеният сос Бешамел е много сполучлив....
Гъбен сос за пържолиГъбен сос за пържоли
12 Юли
53
Отделно се запържва брашното с маслото и се разрежда с гъбения бульон, след което се добавят и самите гъбки. Прибавете индийското орехче и оставете соса да ври на слаб огън около 10 минути....
Свинско с гъбен сосСвинско с гъбен сос
13 Януари
1
В същия съд се добавя втората чаша вино и брашното при непрекъснато бъркане, ако става много гъсто, се долива гъбен бульон или вода....
Сьомга с гъбен сосСьомга с гъбен сос
07 Дек.
В мазнината от рибата сложете да се запържи първо лука, след малко и гъбите и когато и те са готови добавете сол, черен пипер, брашно и последно, след като и брашното (важно е да бъркате енергично, за да не стане на буци)...
Гъбен сос за пържолиГъбен сос за пържоли
01 Дек.
1
Прибавете заквасената сметана и разбъркайте, след като започне да къкри, добавете сол и черен пипер на вкус, разбъркайте и отстранете от огъня. Страхотен сос за месо!...
Пържоли с гъбен сосПържоли с гъбен сос
13 Май
1
Готовите свински пържоли заливам с гъбен сос, към който съм добавила каквото е останало при пържолите от заливката им. Пържоли с гъбен сос - любима класика на няколко поколения....
Гъбен сос за шницелиГъбен сос за шницели
08 Юли
Прибавяме брашното внимателно, като разбъркваме и внимаваме, да не стане на бучки. Щом гъбеният сос се сгъсти, отнемаме от котлона. Заливаме месото с нашия гъбен сос за шницели....
Гъбен сос със сметанаГъбен сос със сметана
15 Ноем.
4
Почистете и нарежете гъбите на парченца. Загрейте маслото и ги запържете до готовност. Долейте разбърквайки сметаната и овкусете с всички подправки. Варете соса за 10-тина минути или докато се сгъсти, като разбърквате...
Гъбен сос с манатаркиГъбен сос с манатарки
02 Януари
Ако ще го съхраните, можете да го редуцирате до чаша и половина след добавянето на сметаната, за да не стане съвсем гъст, но дори тогава няма да е проблем....
Миди с гъбен сосМиди с гъбен сос
27 Август
След още минута-две и гъбеният сос започва да се сгъстява, изключвате котлона и дърпате тигана. Мидите с гъбен сос са готови....
Гъбен сос със сърнелиГъбен сос със сърнели
30 Ноем.
За този гъбен сос със сърнели предварително попарваме сърнелите, след това ги изплакваме и ги заливаме с 500 мл вода. Варим гъбите половин час, след което ги изваждаме от водата, в която са врели....
Кюфтета с гъбен сосКюфтета с гъбен сос
26 Януари
Може да прибавим и малко лимонов сок....
Пържоли с гъбен сосПържоли с гъбен сос
08 Август
5
Връщаме пържолките и оставяме да къкри докато гъбения сос се сгъсти....
Скумрия със гъбен сосСкумрия със гъбен сос
02 Дек.
1
Изчистете, посолете и поръсете с лимонов сок скумриите. Разтопете мазнината и изпържете в нея рибите от двете страни до златисто. Подредете ги в предварително загрят съд и ги оставете на топло място. Сложете брашното...
Гъбен сос за месоГъбен сос за месо
14 Ноем.
1
Оставяме ги да се пържат на умерен огън, като от вреве на време ги разбъркваме. Когато се запържат до златисто, наливаме сметаната, подправяме със сол и черен пипер и варим за не повече от 5 минути....