Консервирани кестени в сиропДобавят се идеално обелени кестени и варенето продължава още 12 минути при същата температура (100 градуса).
Сиропът се прецежда, а лимоновата кора, ванилията и канелата се отстраняват....
Крем от кестени с шоколадДобавете захарта и сварените и обелени кестени.
Прибавете ванилова есенция и оставете сместа да заври.
Когато млякото се редуцира, свалете от котлона и пасирайте до гладко пюре....
Печени кестени в еър фрайърИзмийте кестените добре с вода. Отцедете и ги подсушете. На всеки кестен с назъбен нож направете напречен разрез през средата....
Супа от кестени и манатаркиСлед като картофите се сварят, добавяме и натрошените кестени, без 4-5, които оставяме за декорация при сервиране....
Крем от кестени и шоколадКестените се пекат на 165 градуса 30 минути. Почистват се от кората и ципата и се заливат с вода така, че само да ги покрие. Кипват се и се варят 25 минути, докато не омекнат.
Отцеждат се и се пасират....
Кестени с шоколад и сметанаСмелете сварените кестени. Внимателно и с постоянно разбиване ги добавете към разбитото на пяна масло.
Разтопете шоколада и млякото на водна баня. Залейте кестените и разбъркайте добре....
Пуйка с кестени и оризКестените се сцепват с нож и се попарват с вряла вода. Оставят се да престоят и после се обелват и нарязват. Маслото се разтопява и в него се сипват оризът и кестените.
Разбърква се добре и се залива с бульона....
Крем от кестени с ромСварете кестените в съвсем леко подсолена вода. Обелете ги и ги пасирайте.
Отделно разбийте маслото със захарта на гладък крем, добавете рома и пюрето от кестени....
Яхния с кестени и лещаПрибавете лещата, кестените, водата, дафиновия лист и мащерката. Оставете яхнията да се задушава 35-40 минути на тих огън под похлупак.
Овкусете със сол, черен пипер и балсамов оцет и варете още 4-5 минути....
Патица с Кестени и ПортокалиЯбълковия сок се смесва със солта, пипера и бахара. Патицата се почиства добре и се подправя с получената смес от подправки.
През това време кестените се бланшират....
Сладкиш с кестени и орехиСварените, обелени и подсушени кестени се смилат на брашно. То е леко влажно, затова и самият сладкиш се получава леко влажен.
В купа разбийте яйцата и захарта. Към тях сипете олиото, млякото и сокa от портокал....
Кекс с кестени и тикваТиквата се реже на парчета и се изпича на 180°C за 20 мин. Или докато омекне. В купа се пасира.
Кестените се цепват в горния край на кръст, с помощта на малко ножче. Изпичат се на 180°C за около 30 мин....
Печена Пуйка с Кестени и СтафидиПрез това време почистваме кестените от кората нареждаме ги в малка тавичка поръсваме със захарта и сос от пуйката и печем под капак или фолио на слаба фурна....
Крем супа от кестени с целинаКестените се сваряват, обелват се и заедно с нарязаната целина се задушават в маслото.
Добавя се брашното и се пържи още 2 минути. Всичко се залива с бульон и къкри, докато омекне....
Кремсупа с пащърнак, кестени и беконЗалейте с топла вода и оставете всички зеленчуци да се сварят добре.
Обелете кестените и ги прибавете към станалите продукти в есенната супа.
Подправете със сол и черен пипер....
Крем от кестени с шоколад сметанаГорещата смес се излива при кестените и отново се пуска блендера за кратко, за да стане кремчето съвършено фино. Ако е гъсто може да се налее още мляко или сметана....
Домашна паста с кестени и сосПастата с кестени и сос е ястие, в което се усеща контрастът между сладостта на кестените и аромата на наденицата.
Рецепта е със силен вкус и кремообразен сос, идеална и за важни обяди....
Агнешко с кестени по грузинскиЗадушава се още 3 минути. Добавят се кестените, сол, всичко се разбърква, поръсва се с нарязан магданоз и се сервира....
Пиле с кестени по френскиДобавя се гореща вода, добавят се кестените, които предварително са сварени и обелени, и се задушават 30 минути на бавен огън. Добавя се виното и всичко се задушава още 10 минути....
Брюкселско зеле с кестени и хрупкав беконИзвадете от фурната, поставете върху чиния за сервиране, поръсете със смлените печени кестени, боровинки, магданоз и поръсете с балсамова редукция.
Сервирайте брюкселското зеле с кестени и хрупкав бекон веднага....
Лечение на синузит с див кестен и прясно млякоОбелваме кафявата обвивка, а вътрешността стържем на ситно ренде, след което прибавяме прясно мляко, за да се получи консистенция като на тесто.
Правиме топчета, които поставяме в марля....
КестениВидове кестени
Основно се различават два вида кестени - ядливи и диви. Ядливите кестени се използват широко в кулинарията....
Извлек от конски кестен при ставни проблемиПрясно събраните кестени се настъргват на ренде заедно с кората и се прехвърлят в стъклена бутилка или буркан.
Заливат се със спирта, който трябва да покрие цялата смес....