Питка с кимНамажете с разбит жълтък и поръсете със ким и сусам. Сложете във фурна на 170 градуса за 40-50 мин до готовност....
Пиле с кимЗадушете ситно нарязания лук с маслото, прибавете червения пипер, кима, и месото.
Посолете и задушавайте на тих огън, като доливате от виното. Поднесете с гарнитура по избор....
Гризини с кимАко искате гризините с ким да останат хрупкави, след като се охладят добре, ги сложете в добре затварящ се стъклен буркан.
Да ви е сладко!...
Кифлички с кимНамажете с белтък и поръсете с ким.
Подредете кифличките в тава, застлана с хартия, и изпечете до готовност.
Поръсете готовите кифлички с ким с вода и завийте с чиста кърпа, за да си "починат"....
Питки с кимВ подходящ съд смесете брашното, пасираните картофи, размитата мая, маста и кима....
Пухкава питка с кимПоръсваме с ким. Печем в умерена фурна на 170 градуса за около 45-50 минути....
Солен кекс с кимПосипваме кекса с червения пипер, настъргания кашкавал и счукания ким.
Печем на силна фурна за 20 минути....
Ароматни соленки с кимЗамесете тесто от изброените продукти, разточете тестото на кора, намажете с разбит жълтък, поръсете с ким и нарежете на фигурки.
Подредете в намаслена тава и печете на 180 градуса за 15-20 минути....
Украински соленки с кимНамазват се с разбито яйце и се поръсват с морска сол и ким. Пекат се 20-25 минути на 180 градуса....
Домашни соленки с кимВърху всяка формичка се слагат по няколко зърна ким.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 мин. След като се опекат се изваждат от формичките....
Балкански соленки с кимНамажете ги балкански соленки с ким с разбито яйце и ги поръсете с ким.
Тези бързи и лесни соленки печете на 15 минути на 200 °C....
Закуски с ким и кренвиршиПоръсваме с ким обилно. Печем в загрята на 200 градуса фурна до готовност. Трябва да бухнат и да придобият приятен загар....
Соленки с ким от бутертестоСлед това поръсваме намазаната кора с натрошеното на дребно сирене, кима и солта.
Минаваме внимателно с точилката върху кората за да се изравни повърхността и сиренето да потъне....
Питки с ким и магданозОтгоре поръсваме с ким и оставяме да втасат. Когато са готови, изпичаме във фурна на 180 градуса до порозовяване, за приблизително 30-35 минути или колкото е необходимо....
Детска тиквена запеканка с кимСвареният грис се смесва с пържената тиква, изварата, 3 яйца, солта, кимът и всичко се разбърква.
Сместа се слага в намазана с мазнина тава, заглажда се и се намазва с разбито яйце....
Соленки със сусам и кимПресейте брашното в дълбока купа и добавете маслото на бучки. Размесете с ръка и прибавете сиренето/изварата, маслото, жълтъка, чесъна на прах и кърито.
Постепенно замесете тестото и го оформете на топка. Разточете я...
Кифлички със солена плънка и кимНамажете с разбит жълтък и поръсете с ким.
Изпечете в умерена фурна до златисто.
Кифличките със солена плънка и ким са много вкусни - тип бутер....
Хрупкави соленки с яйца и кимНареждам ги в тава върху хартия за печене, разбивам другото яйце с малко олио и вода, намазвам ги и отгоре поръсвам с ким.
Пека ги на 150 градуса до загар....
Кифли със зехтин, сирене и кимПоръсваме с ким целите кифли.
Получава се меко пухкаво жълто тесто. Печем на 180 градуса в загрята фурна до готовност. Получават се от дозата 2 големи тави от фурната. Рецептата е от кулинарен блог....
Соленки със сирене, кашкавал и кимНамазват се с разбития жълтък и се поръсват с ким и сусам.
Соленките се пекат на 180 градуса за 15 минути.
Соленките със сирене, кашкавал и ким са готови....