Гризини с кимГризини с кимИ при двете рецепти за домашни гризини технологията е една и съща. В купа сложете продуктите и замесете тесто. След като измесите около 7-8 мин, направете на топка, покрийте с чиста кърпа и оставете тестото да се отпусне...
Кифлички с кимКифлички с кимРазтворете маята в хладката вода. Добавете захарта и солта. Пресейте брашното и замесете меко тесто от изброените продукти. Оставете тестото, покрито с фолио, да удвои обеме си. Разделете го на 6 топки. Разточете всяка...
Питка с кимПитка с кимЗатоплете млякото и разчупете маята в него и добавете малко захар и супена лъжица брашно. Разбъркайте и оставете на топло да шупне. Пресейте 800 г от брашното и направете кладенче, сложете яйцата, сол, оцет и разтопеното...
Пиле с кимПиле с ким
16 Окт.
Ilaria
Задушете ситно нарязания лук с маслото, прибавете червения пипер, кима, и месото. Посолете и задушавайте на тих огън, като доливате от виното. Поднесете с гарнитура по избор. Ако искате може да запечете за кратко във...
Соленки с кимСоленки с ким
24 Август
Rositsa Ivanova
Смесете в купа топената мазнина, прясното мляко, яйцето, амонячната сода и сол на вкус. Добре разбийте сместа и добавяйки постепенно брашно, замесете умерено твърдо тесто. Оставете тестото да почива 2 часа. След...
Питки с кимПитки с ким
13 Август
Elena Todorova
Разтворете маята в леко затопленото прясно мляко. В подходящ съд смесете брашното, пасираните картофи, размитата мая, маста и кима. Добавете прясно мляко, така че да се получи средно твърдо тесто, което се омесва много...
Пухкава питка с кимПухкава питка с кимМаята разтваряме в затопленото прясно мляко заедно със захарта и малко брашно. Оставяме да шупне. Правим кладенче в пресятото брашно и чупим яйцата в средата, като отделяме 1 жълтък за намазване. Изсипваме маята, киселото...
Ароматни соленки с кимАроматни соленки с ким
22 Август
1
Gergana Tsvetanova
Замесете тесто от изброените продукти, разточете тестото на кора, намажете с разбит жълтък, поръсете с ким и нарежете на фигурки. Подредете в намаслена тава и печете на 180 градуса за 15-20 минути....
Домашни соленки с кимДомашни соленки с кимОт киселото мляко, солта, содата, разтопеното масло и брашното се забърква меко тесто. Оформяме го на малки топки. Във формички за печене, тип кошнички, се разпределя по една топка от тестото, която се притиска плътно...
Балкански соленки с кимБалкански соленки с ким
14 Януари
2
Ivanka
Пресяваме брашното. Правим кладенче и в него изливаме 2 яйца разбити с киселото мляко, амонячната сода разтворена в оцета и олиото. Замесваме тесто. Разстиламе тестото и разточваме кора с дебелина 5 мм. С остър нож нарязваме...
Солен кекс с кимСолен кекс с ким
27 Ноем.
Ilaria
Пакетчето масло омеква на стайна температура и го разбиваме в съд до побеляване. Разбиваме яйцата с киселото мляко и ги прибавяме към купата. Разбъркваме. Натрошаваме сиренето, пресяваме брашното и го смесваме със содата...
Украински соленки с кимУкраински соленки с ким
02 Август
Марина Норд
Брашното се пресява, добавя се маслото и се реже, докато не стане на трохи. Маята се разтваря в смес от захарта и малко мляко, добавя се солта. Добавя се в брашното и се меси тесто. Разточва се на кора с дебелина половин...
Вкусни соленки с кимВкусни соленки с ким
28 Август
6
Efrosia
Добре разбийте мекото прясно масло и добавете последователно цялото яйце и жълтъка, захарта, солта, амонячната сода, разтворена в леко затопленото мляко и накрая - брашното. Замесете хомогенно умерено твърдо тесто, което...
Бързи соленки с кимБързи соленки с ким
10 Септ.
Rosi Stoyanova
От олиото, киселото мляко, брашното, содата, малко сол и 1 яйце замесете меко тесто. Оставете го да престои за около 30-тина минути, след което го разделете на топки. Разточете всяка топка на кора с приблизителна дебелина...
Доказателството! Ким Чен Ун и Ким Кардашиян са близнациДоказателството! Ким Чен Ун и Ким Кардашиян са близнациКим Чен Ун и Ким Кардашиян – тези две лица на съвременната история толкова много си приличат, че могат да бъдат сбъркани с еднояйчни близнаци. Все пак надали има две по-фрапиращи имена, символ за слаби управленчески умения...