Тайната на вкусния пилафТайната на вкусния пилафМного домакини се опитват да разгадаят тайните на неговото приготвяне. Пробват различни рецепти, но не на всички се отдава да приготвят този кулинарен шедьовър....
Тайната на вкусния кадаифТайната на вкусния кадаифКадаифът е един от най-вкусните ориенталски десерти, които са характерни и за българската кухня, предвид факта, че цели пет века земите ни са били под Османско владичество....
Тайната на вкусния качамакТайната на вкусния качамакТайната съставка на вкусния родопски качамак според местните е тази, че освен равни части царевично и бяло брашно, се слагат и варени картофи....
Тайната на вкусния вайсвурстТайната на вкусния вайсвурстСъщо така, другият тънък момент за вкусния вайсвурст е, че свинското месо трябва да е в по-голямо количество от телешкото. Съотношението трябва да е три към едно в полза на свинското....
Тайната на вкусния хекТайната на вкусния хекПанираният хек трябва да е покрит с вкусна златиста коричка, но маслото не бива да прегаря. Сега вече знаете как да приготвите хек, така че панираното рибно филе да е нежно и вкусно! Приятен апетит!...
Тайната на вкусния шаранТайната на вкусния шаранАко попаднете на такъв, ще си спестите махането на люспите и ще имате крехка и вкусна кожа. Как се готви шаран?...
Тайната на вкусния крем БрюлеТайната на вкусния крем БрюлеКрем Брюле – това е изискан десерт, изобретение на френските сладкари. Представете си лек, нежен и въздушен крем, покрит с карамелена коричка – как можете да устоите на това деликатно лакомство. Как се прави крем...
Тайната на вкусния домашен козунакТайната на вкусния домашен козунак
20 Април
5
Жана Г.
Една от тайните на вкусния домашен козунак, е че той се прави много дълго и трябва да се заредите с търпение, ако искате да се получи добър резултат....
Тайната на вкусния свински джоланТайната на вкусния свински джоланВкусният свински джолан се сервира с грах, задушен в масло. Подхожда си с обилни количества червено вино....
Тайната на вкусния пържен оризТайната на вкусния пържен оризМалко са хората по света, които да не обичат да си похапват ориз. На първо място вероятно се сещаме за японците и китайците, но всъщност ориз под различни форми се консумира във всички краища на планетата. Когато искаме...
Вкусни тиквени кюфтенцаВкусни тиквени кюфтенцаПочистете и настържете тиквичките на едро ренде. Поръсете ги със сол. Оставете ги за около 30 минути, за да омекнат. Отцедете ги добре от течността. Чукнете яйцата и ги добавете към тиквичките. Сложете брашното, зеленчукова...
Вкусни тиквени охлювиВкусни тиквени охлювиВ купа пресейте брашното, добавете солта, разтопеното масло, разтворените мая и захар в прясното мляко. Добавете тиквеното пюре, разбъркайте и замесете меко тесто. Поставете го в намаслена купа, завийте купата със стреч фолио...
Вкусни Тиквени кюфтенцаВкусни Тиквени кюфтенцаРендосайте тиквичките и ги сложете в цедка, да се отцедят от водата. Натрошете сиренето, сложете яйцето, лук и подправките. Добавете отцедените и изстискани тиквички и разбъркайте. Ако е необходимо, добавете малко...
Тайната на вкусния пълнеж за чушкиТайната на вкусния пълнеж за чушки
29 Окт.
12
Пълнените чушки са едно от многото традиционни български ястия, които обичаме безрезервно и си похапваме с удоволствие и коремна наслада. Едва ли има трапеза, на която те да не присъстват, особено на някои празници, като...
Тайната на вкусните тиганициТайната на вкусните тиганициТе стават и по-мазни, затова тайната на вкусните, но и здравословни тиганици е след изпържването закуската да се постави върху домакинска хартия, за да се изтече от нея мазнината, която е попила....