Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Уискито вдига или сваля кръвното?В малки количества уискито, както и всеки друг твърд алкохол свалят кръвното....
28 Март
Канелено уиски с медПрибавяме я към нашето канелени уиски с мед.
След час напитката е напълно готова за консумация. Преди да сервираме уискито, се прецежда.
Сервираме с кубчета лед и резен лимон....
24 Януари
1
Irish CoffeeУискито, кафето и захарта се смесват в затоплена чаша на столче. Разбърква се добре и се залива с разбита сметана....
14 Август
Irish CoffeeУискито, кафето и захарта се смесват в затоплена чаша на столче. Разбърква се добре и се залива с разбита сметана....
14 Август
Талиатели с уиски и сьомгаУискито се затопля, слага се рибата и се затопля само за 30 секунди.
В друг съд се затопля сметаната и се прибавя към рибата. Сосът се бърка с дървена лъжица и се изсипва върху пастата.
Сервира се веднага....
25 Януари
Коктейл Everybody's IrishСъставките се разбъркват добре в смесителна чаша и се прецеждат.
Сервира се в коктейлна чаша, гарниран с маслина....
06 Януари
Божествено телешко с уиски и сливиПригответе си сливите, като ги обезкостите и нарежете на червъртини или на по-малки парчета, както ви харесва....
31 Юли
Печени круши с уиски и шоколадСтафидите и червените боровинки се накисват в купичка с уискито и се оставят да омекнат. Крушите се измиват и режат на две половинки, почистват се от семената с чаена лъжичка....
05 Ноем.
Война на виметата - краве или камилско мляко?Глобалното затопляне налага хората да внесат промени във всички сфери от живота си. Ние не просто задържаме зимните дрехи по-дълго на рафтовете на гардероба си. Земеделците започват да се ориентират към отглеждането на...
03 Април
Филе от риба с уиски на микровълноваИзмиваме рибните филета и ги нареждаме в плитък съд, поръсваме ги с уиски, черен пипер, лимонов сок и разтопено масло.
Похлупваме ги с капак и ги печем за 8 минути в микровълнова печка на пълна мощност....
05 Юни
Пастички с бишкоти, уиски и черен шоколадПастичките с бишкоти, уиски и черен шоколад се оставят се в хладилника да попият за 1 нощ и за празника сладкишът е готов.
Архангеловден е, бъдете здрави!...
08 Ноем.
Шотландско предястие с уиски и козе сиренеПри непрекъснато бъркане капка по капка се добавя уискито.
Сместа се разпределя във формички и се замразява за 4 часа....
31 Юли
Семейни войни измести Сделка или неНа негово място ще се излъчват популярните в миналото Семейни войни.
След 11-годишно отсъствие предаването Семейни войни отново ще забавлява зрителите от малкия екран по Нова....
28 Януари
Bomboloni или италиански поничкиМоже да ги хапвате и така или да ги напълните с крем или мармалад по ваш избор....
21 Ноем.
Куркудена или клин чорбаМесото се нарязва на дребно и се пържи в олиото до златисто. Празът се наситнява и се добавя към запърженото месо.
След като и той се запържи, се слага нарязаното кисело зеле. Добавя се червеният пипер, черният пипер и...
14 Януари
3
Зимен или сиромашки тараторЗелевата чорба или още е известна като армейска чорба или зелев сок, е типично зимен продукт, който се използва в нашия регион за различни ястия....
08 Януари
Кифлички с шоколад или мармаладНе се слага и кората от лимон и портокал, а пълнежът може да е от сирене и яйца или кашкавал.
Кифличките с шоколад или мармалад са страхотни, опитайте ги....
17 Дек.
Щирник или габровската зелена баницаДа поясня, че щирът расте като плевел по поляните, но е много полезен, а баницата с него става изключително вкусна. Казва се още амарант. Рецептата с щир е от моя габровски край.
В случая съм я направила със спанак. Нарежете...
19 Окт.
Саламура от риба или месоМоже да се приготви още и с месо (пилешко и/или заешко), което предварително се пече на скара. Използва се както месо, така и риба и става по вкусна, ако се смесят 2 вида от тях, но може и само един вид....
06 Дек.
Гевречета със сусам или макПоръсват се със сусам или мак.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 мин.
Гевречетата със сусам или мак са много вкусни....
15 Дек.
Сироп от дренки или шипкиИзмитите плодове се заливат с водата и се оставят няколко часа да поомекнат, след което се варят 20-30 минути.
Сокът се прецежда, прибавят се захарта и лимонената киселина.
Отново се сварява, след което се прецежда...
06 Окт.
Пай с лимец или ечемикЛимецът (житото или ечемикът) се вари в прясното мляко около 40 мин.
Изцежда се, но се запазва млякото, където е вряло. Маслото се разбърква със сиренето, яйцата, млякото, останало от лимеца. Добавя се лимецът....
29 Юни