Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тайният език на цветятаОще от древни времена хората са използвали цветята, за да изразят техните чувства, мисли и идеи. Луис Карол е изпратила Алиса в страната на чудесата чрез огледало в градина, пълна с говорещи цветя. Древните гърци и египтяни...
11 Април
Най-апетитните XXL баничкиРазделете тестото на топки, които са по 300 г. Моето тесто се получи около 2200 г.
Всяка топка разточвате на тънка кора, която може да е правоъгълна или обла, без значение формата....
06 Август
Език на фурнаДобре измитият език се вари с малко оцет, като се посолява, за 2-3 часа Добавят се почистените и едро нарязани лук, моркови, магданозени корени.
След като се свари, се потапя веднага в студена вода и се обелва....
22 Януари
Най-апетитните миди с оризСлед като е готово ястието, най-апетитните миди с ориз се оставя за 10 минути завити във фолиото, преди да се сервира....
22 Април
Сладко плато Добре дошли!Плодовата салата се слага в средата на платото. Отстрани се нареждат бонбончета.
Нападайте сладкото плато Добре дошли!...
31 Дек.
Солено плато Добре дошли!Луканката се нарязва на филийки. От всички елементи /топчици от сирене, капрезе хапчици и луканка/ се сглобява соленото плато Добре дошли
Очакваме Ви!...
30 Дек.
Питка за добре дошълПитката за добре дошъл беше за приятелка и още нямам отзиви дали им е харесала на вкус!...
17 Март
Телешки език на скараИзмиваме си добре телешкия език.
Можем да ползваме тенджера под налягане или мултикукър....
02 Юли
1
Свински език на скараВ подсолена вода поставяме добре измития свински език и варим за около 20 минути.
Когато изтече времето, към водата добавяме едро нарязаните корени за супа, черния пипер, дафиновия лист и оцета....
12 Май
Коктейлни хапки за Добре дошлиХапките се закрепват с помощта на клечка за зъби и се поставят в хартиените кошнички. Нареждат се в подходяща чиния или поднос.
Коктейлните хапки за Добре дошли са готови....
19 Дек.
Език с гъби на фурнаПекат се 40 мин. във фурна на 200°С.
Последните 10 мин се маха капакът....
26 Февр.
Свински език в масло на фурнаПечете за 60 мин. на 180 градуса. Щом е готов, отгоре подредете парченцата масло. Получава се супер вкусен език в масло.
Свинският език в масло на фурна е отлично мезе за всяка вечер!...
18 Август
Телешки език с доматки на фурнаГотовият език се изважда, обелва и се нарязва на парчета.
В съд се загряват олиото и се запържва лука. Добавят се накълцаните обелени домати, подправя се със сол, черен пипер, тарос и малко карамфил на вкус....
19 Юни
4
Телешки език с кашкавал на фурнаНарежете ги на филийки с дебелина около 0.5 см и ги овкусете със сол и черен пипер.
Загрейте малко масло и сотирайте гъбите, нарязани на филийки....
17 Януари
Телешки език с доматки на фурнаГотовият език се изважда, обелва и се нарязва на парчета.
В съд се загряват олиото и се запържва лука. Добавят се накълцаните обелени домати, подправя се със сол, черен пипер, тарос и малко карамфил на вкус....
19 Юни
4
Тайни за по-добра организация на работатаМожете да организирате лесно работния си ден и да постигнете много повече успехи с помощта на малки трикове. Трябва само да развиете някои полезни навици.
Тези навици може да реализирате не само в работата, но също така...
20 Окт.
10 зеленчука, които е по-добре да се ядат сготвениДоматите са сред зеленчуците, които е по-добре да се ядат готвени....
02 Март
Обикновен морски език с картофи на фурнаПечете обикновения морски език с картофи на фурна на 200 градуса за около тридесет минути....
06 Юли
Волски езикВолският език /Phyllitis scolopendrium/ представлява многогодишна папрат с късо коренище, от което излизат едри, кожести и дълги листа с къса дръжка. Коренището е плътно и в горната си част е покрито с люспи. Билката има...
20 Февр.
Телешки език с 3 вида сирена на фурнаНарежете го на филийки и го подредете на дъното на голяма тава.
Отгоре сложете нарязан на парчета кашкавал, моцарела и трохи от синьо сирене.
Нарежете маслините и чушките на ситно и ги наредете върху сирената....
16 Юли
Сготвеният мед е отроваСуровият мед е лекарство, но сготвеният е бавна отрова. В естествената си форма медът е богат на минерали, витамини, ензими, аминокиселини и карбохидрати....
09 Август
15
Желиран езикМорковите се изваждат и нарязват на кръгчета.
Езиците се обелват и нарязват на филийки.
Бульонът се прецежда през марля. Ако е много мътен, се връща на котлона и преди да заври, се добавя един леко разбит белтък....
21 Януари
2