Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пилето, в което ще се влюбитеПилето, в което ще се влюбите
07 Окт.
2
Изважда се тавата и се сваля фолиото, връщаме във фурната и се запича до червено. Поднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата. Добър апетит!...
Гръцки дини заливат родните пазариГръцки дини заливат родните пазари
21 Юли
Освен че производството е изключително ниско тази година, родните земеделци срещат и големи трудности с конкуренцията от гръцка страна, понеже плодовете от южната ни съседка се предлагат на по-ниски цени от родното производство...
Нелегални домати заляха родните пазариНелегални домати заляха родните пазари
12 Май
Двойно по-ниските цени на вносните домати саботират продукцията на родните фермери, които са принудени да спазват ред изисквания, за да предложат стоките си на пазара....
Негодни зеленчуци заливат родните пазари заради блокадатаНегодни зеленчуци заливат родните пазари заради блокадата
26 Февр.
Плодовете и зеленчуците, които заливат родните пазари, са или негодни, или точно преди разваляне, заради продължителната блокада на българо-гръцката граница....
Млечните продукти ще се изнасят на пазараМлечните продукти ще се изнасят на пазара
28 Април
От БАБХ казват, че най-рисковите зеленчуци по родния пазар са били чушките и краставиците, като най-вредни са били корите на зеленчуците....
Пшеницата по световните пазари поевтиняваПшеницата по световните пазари поевтинява
17 Юни
На световните пазари пшеницата регистрира спад с 5 процента, но родните производители заявяват, че у нас е възможно поскъпване на зърнените култури заради дъждовете....
Родният фолк се поболя! Депресии, паник атаки и нерви тресат родните звездиРодният фолк се поболя! Депресии, паник атаки и нерви тресат родните звезди
21 Март
Звездите на родния фолк преживяват доста труден период. Славата не е всичко, осъзнаха Преслава, Константин, Алисия, Емилия и още много други....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
По този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета. В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода....
Само 1 процент от родните гъби стигат до нашия пазарСамо 1 процент от родните гъби стигат до нашия пазар
28 Май
Юлиян Колев, родните гъби се ползват в българската кухня най-вече в консервирано и сушено състояние. По думите му прясната реколта не се тачи много в страната и затова е насочена основно към чуждестранните пазари....
Отровни лимони плъзнаха по нашите пазариОтровни лимони плъзнаха по нашите пазари
08 Ноем.
4
Много хора вече се оплакаха от опасните лимони, които са си купили от родните пазари. По думи на клиенти първите признаци, че лимоните са токсични е, че трудно пускат сок и имат много различен вкус от познатия....
Кравето масло у нас е двойно по-скъпо от ЕС. Ще се увеличи ли цената му още?Кравето масло у нас е двойно по-скъпо от ЕС. Ще се увеличи ли цената му още?
28 Април
Браншовите организации смятат, че родното производство съвсем спокойно може да задоволи това потребление....
Как да увеличим левкоцитите по естествен начин?Как да увеличим левкоцитите по естествен начин?
27 Февр.
2
Питали ли сте се защо ви тресе при грип? Е, треската е резултат от усилията на белите кръвни клетки да се борят с инфекциозните микроби. И така, какво мислите, че се случва, когато има значителен спад в броя на белите...
Как човешкият мозък се е увеличилКак човешкият мозък се е увеличил
16 Август
1
Хората, които обитават отдалечени от екватора места, са придобили по-голям мозък и по-големи очи, за да компенсират липсата на достатъчно количество светлина по време на дългите зими. По-големият мозък не прави човека...
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
Ще покажа в галерията от снимки и двата вида домашно приготвени захарни перли, включително и оригиналните перли, разликата е очевадна, те са почти еднакви по размер и приличат на малки чисто бели перли, за съжаление у нас...
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Готовото тесто е по-рядко от обикновеното за палачинки. Нишестето в него бързо се утаява, затова преди всяко загребване с черпака, тестото трябва да се разбърква добре. В намазнен тиган се изпържват палачинки....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Това е прословутото пиле Омъжи се за мен (Merrry me chicken) - сочно и крехко, ще разтопи сърцето на всеки мъж. Месото се покрива със свежо фолио и с чукче се начуква, без да се разкъсва....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....