Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бирено мезе с охлювиБиреното мезе се запържва, докато омекне и лукът.
След това се сваля от котлона и се поръсва с малко лют червен пипер.
Биреното мезе с охлюви е готово....
21 Май
Бирено мезе - печени сиренцаНарязвам сиренето на хапки, мокря, овалвам в брашно, след това яйце и накрая в готовата панировка.
Внимавайте сиренето да не е солено, защото в подправката има сол и ще се наложи да се пие мноооого бира.
Накрая нареждам...
19 Май
4
Бирено мезе от кренвиршиНарежете кренвиршите на средно големи шайби. Загрейте олиото в дълбок тиган и запържете леко кренвиршите.
Добавете подправките и лютеницата, разбъркайте добре и оставете за няколко минути. По желание, при сервиране може...
08 Януари
Кебап за бирено мезеСлед като свинският кебап е готов, се подправят със сол и перен пипер, изсипва се в подходящ съд и перфектното бирено мезе се поръсва с настъргания кашкавал....
12 Февр.
Пържен сафрид (бирено мезе)Измиваме и почистваме рибата хубаво, от вътрешностите под течаща вода, без да махаме главите им.
Взимаме една чиния, слагаме вътре сол и брашно и разбъркваме сместа.
Слагаме един тиган на котлона и слагаме олио вътре...
26 Август
Бирено мезе от патладжаниПоднесете биреното мезе веднага.
Биреното мезе от патладжани е много вкусно!...
07 Април
Бирено мезе от пилешки шийкиПоднесете биреното мезе топло.
Биреното мезе от пилешки шийки е много вкусно!...
11 Април
Бирено мезе от панирани дробчетаПоднесете биреното мезе топло.
Биреното мезе от панирани дробчета е много вкусно....
23 Март
Бирено мезе от пилешки крилцаЗагрейте фурната на 180 градуса и изпечете биреното мезе до апетитен загар.
Биреното мезе от пилешки крилца е много вкусно....
29 Март
Бирено мезе от пилешки плешкиПоднесете биреното мезе топло.
Биреното мезе от пилешки плешки е готово....
25 Февр.
Бирено мезе от панирани мидиПанирайте мидите и поднесете биреното мезе топло с резени лимон и копър.
Биреното мезе от панирани миди е готово....
31 Окт.
Бирено мезе от език панеСервирайте биреното мезе топло, в компания на лимон или сос по избор.
Биреното мезе от език пане е много вкусно....
23 Март
Пилешки крилца за бирено мезеПоднесете биреното мезе топло.
Пилешките крилца за бирено мезе са много вкусни....
14 Април
Бирено мезе от кашкавалени топчетаКашкавалът се настъргва на ренде и се смесва с двете яйца.
Разбърква се добре и се добавят брашното, бакпулверът и черният пипер.
Получената смес се оставя да стегне в хладилника за един час.
Когато времето изтече...
16 Август
Бирено мезе от панирани картофиСварете леко картофите, обелете ги, нарежете ги на кръгчета и ги посолете.
Разбийте яйцата и добавете счукания чесън и ситно нарязания копър.
Сипете галета в плитка чиния, поръсете я с малко сол и черен пипер и я разбъркайте...
17 Август
Бирено мезе от паниран карфиолИзчистеното и измито цветно зеле (карфиол) се накъсва на клончета и се вари в посолена вода до омекване.
Отцежда се от водата и се панира в смес от разбити яйца, брашното и млякото и се изпържва в загрятото растително...
17 Юли
Бирено мезе от паниран керевизПочистеният керевиз се нарязва на филии с дебелина 1 см, които се слагат в плитък съд с кипящия зеленчуков бульон и ситно нарязаните листа от керевиз и се варят на тих огън до полуомекване, като се обръщат 1 – 2 пъти с лопатка...
16 Май
Бирено мезе от панирани гъбиПочистените, измити и посолени гъби топете последователно в галетата, разбитите яйца и пак в галетата и ги изпържете в силно сгорещеното олио....
27 Април
Бирено мезе с яйца и сиренеУкрасявам с магданоз преди да поднеса биреното мезе.
Биреното мезе с яйца и сирене е готово....
10 Март
13
Бирено мезе с хрупкав паниран карфиолИзмиваме добре карфиола и го накъсваме на малки розички. Поставяме ги в голям подходящ съд с кипяща подсолена вода.
Бланшираме го за около 5-6 минути и прехвърляме карфиолените розички с друг съд с ледена вода. След шокирането...
29 Ноем.
2
Бирено мезе от паниран зелен бобБланшираме боба в вряща подсолена вода за 5-7мин. След това ги слагаме в вода студена с лед. Отцеждаме боба.
Правим панировка от яйцата, бирата, брашното, бакпулвера и сол. Овалваме всяка една шушулка в панировка.
Пържим...
29 Юни