Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пиле каша по селски (североизточна България)Пиле каша по селски (североизточна България)
04 Ноем.
След завиране изключваме и добавяме сиренето и останалото краве масло към нашата пиле каша по селски....
Празнична погача за Съединението на БългарияПразнична погача за Съединението на България
06 Септ.
2
С пръчица притиснете по средата на всяко листо, за да се разтворят другите части. Направете място по средата като леко избутате листенцата....
Питка Моята БългарияПитка Моята България
03 Март
1
Направете си шаблон от хартия с контурите на картата на България, положете шаблона върху разточения лист и изрежете по контурите....
Коктейл с джин Трета СтепенКоктейл с джин Трета Степен
03 Април
Бърз е ефектен коктейл с джин Трета Степен. Този алкохолен коктейл е много подходяща рецепта за парти....
Хапки Добре дошли в БългарияХапки Добре дошли в България
08 Юни
Хапките Добре дошли в България са готови....
Всеки трети българин изневеряваВсеки трети българин изневерява
22 Май
7
Статистиката в България не е много по-различна. Данните сочат, че всеки трети българин е изневерявал и дори е имал продължителна опасна връзка....
Производство на горгонзолаПроизводство на горгонзола
28 Ноем.
1
Производството на Горгонзолата изисква сиренето да се дупчи с цел пеницилиновата бактерия да проникне по-дълбоко. Кората на готовото сирене пък се мие със саламура....
Производство на ПроволонеПроизводство на Проволоне
11 Август
При производството му сгъстената част се нарязва на много дребно, загрява се и се разтегля, докато още е топла....
Производство на рокфорПроизводство на рокфор
04 Юли
При производството на килограм от световно известното сирене са нужни средно 4.5 литра мляко. Началото на производството е като при всяко друго сирене....
Производство на пармезанПроизводство на пармезан
10 Май
Оказва се, че пармезанът всъщност е най-известното сирене в света – производството му много внимателно се контролира от Консорциума на производителите на сиренето Parmigiano reggiano....
Производство на сирене КачокавалоПроизводство на сирене Качокавало
25 Август
Тези два вида сирене се приготвят по различен начин и изглеждат различно, но при производството им има моменти, които си приличат....
Маска с канела и мед за премахване на белези по лицетоМаска с канела и мед за премахване на белези по лицето
27 Януари
Вземаме 1 лъжица канела на прах и 1 една чаена лъжица мед. Смесваме двете съставки и ги нанасяме. Тази смес трябва да оставим за един час и след това да измием с помощта на хладка вода....
Печени ябълки с мед по френскиПечени ябълки с мед по френски
05 Януари
Ябълките се измиват, режат се на половинки, сърцевината се отстранява. Белтъците се разбиват със солта на пяна. Добавя се по малко захарта. Жълтъците се смесват с меда. Ябълките се редят в тавичка....
Храни за производство на албуминХрани за производство на албумин
14 Юни
Албуминът е най-разпространеният протеин в кръвта, заемащ около 60 процента от нея. Изработва се от клетките на черния дроб, наречени хепатоцити, но може да се набави и от храната. Този протеин е важен за регулиране...
Тиквен мед – еликсир на младосттаТиквен мед – еликсир на младостта
04 Март
1
Като терапевтично лекарство приемайте по 1 с.л. от меда половин час преди хранене в продължение на 3 седмици. Можете да използвате също така за чай, палачинки и други десерти....
Ребърца с мед на скараРебърца с мед на скара
04 Дек.
По време на печенето, с помощта на четка се мажат с останалата марината. Ребърцата с мед на скара се поднасят се топли с гарнитура по желание. Добър апетит!...
Зеленчуци на фурна с медЗеленчуци на фурна с мед
23 Август
Всичко това го изсипвате в тавата и печете на предварително загрята фурна на 180°C за около 30-40 минути. Страхотни печени зеленчуци!...
Тиква с мед на фурнаТиква с мед на фурна
02 Дек.
1
Нарежете тиквата на правоъгълни парчета, махайки кората и подредете в тава. Сипете водата, в която е разтворен медът. Печете тиквата за час до зачервяване. Тиквата с мед на фурна е чудесен следобеден десерт....
Камби на фурна с медКамби на фурна с мед
20 Септ.
Ако камбите са по-малки, количеството е по-малко. Поставяме във фурната и печем до лека промяна на цвета....
Двойно по-нисък добив на мед тази годинаДвойно по-нисък добив на мед тази година
25 Август
Председателят на Българския съюз на пчеларите Михаил Михайлов каза, че в момента най-важното за пчеларите е обединението на около 10-те национални пчеларски организации....
МедМед
17 Май
Пчеларството е организираното производство на пчелен мед. При него се насърчава свръхпроизводството на мед в кошера, така че излишъците да се изземват оттам, без да се застраши пчелната колония....
Тиква с горски мед по стара рецептаТиква с горски мед по стара рецепта
28 Дек.
Медът се разбърква с канелата до пълното разтваряне на канелата и получаване на хомогенна смес. Тиквата се намазва много добре с меда, като се изсипва по една лъжица в кладенчето на тиквата....
Свинско по гръцки с мед и мащеркаСвинско по гръцки с мед и мащерка
21 Май
2
Сипваме сока в тигана при месото и оставяме на малко по-слаб котлон, докато течността изври и сосчето стане по-гъсто....
Пиле с мед и джинджифил по калифорнийскиПиле с мед и джинджифил по калифорнийски
18 Юни
Чесънът се реже на ситно. Пилешкото месо се реже на ивици. Сусамът се запича за няколко секунди на сух тиган. Ивиците пилешко месо и бутчетата се пържат в олиото за 4 минути до леко порозовяване....
Пилешко филе на тиган с медПилешко филе на тиган с мед
31 Май
3
След 2-3 минути сваляме от котлона и се наслаждаваме на резултата....