Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пилето, в което ще се влюбитеПилето, в което ще се влюбите
07 Окт.
2
Поднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата. Добър апетит!...
Румънски учени създадоха изкуствена кръвРумънски учени създадоха изкуствена кръв
01 Ноем.
Учени от румънския университет Бабеш-Боляй в Клуж-Напока създадоха изкуствена кръв без никакви странични ефекти. Това означава, че един ден откритието на румънците може успешно да се използва за нуждите на хората....
Български качамакБългарски качамак
20 Януари
12
Кипва се 1.800 л вода с млякото, олиото, солта и се изсипва брашното. Бърка се постоянно. Вари се и едновременно с това се разбива с тел в продължение на 10 мин. Маслото се сгорещява в тиган и се сипва червеният пипер...
Кой ще е българският професионален готвач №1?Кой ще е българският професионален готвач №1?
15 Окт.
Ястията трябва да включват три гарнитури, които са по избор на кандидата и да съдържат поне един характерен български продукт....
Румънски кексРумънски кекс
03 Август
Това е кекс, чиято рецепта намерих в интернет под име румънски кекс, затова го предлагам и като такъв. Пишеше в рецептата, че се поднася след като се изпече и нареже с малко сладко....
Румънски малайРумънски малай
29 Юли
Брашното се попарва с вряла вода и се оставя за 3 часа на топло да набъбне. Добавя се сол, захар, сода, ванилия и всичко се разбърква. Добавя се млякото, намачканата тиква и пшеничното брашно. Разбърква се и се...
Лазаня по българскиЛазаня по български
26 Април
След 25 мин, когато махнем фолиото, добавяме заливката и печем лазанята по български до готовност около 15 мин....
Традиционен Български ГювечТрадиционен Български Гювеч
05 Февр.
21
Месото се нарязва на парчета и се запържва леко в 2 - 3 с. л. от мазнината, след което се изважда. В същата мазнина се запържва леко ситно нарязаният лук и се прибавя част от ситно нарязаните червени домати и червеният...
Шакшука по българскиШакшука по български
09 Дек.
Патладжаните и чушките се нарязват на парченца, доматите са белени и нарязани на кубчета от консерва. В тенджера или дълбок тиган се загрява олиото. Когато загрее, се сипват доматите, чушките и патладжаните. Разбърква...
Шот Български флагШот Български флаг
20 Януари
Алкохолните напитки трябва да са добре охладени (мастиката да е на кристали). За да се получи на пластове, добавяме съставките една по една в указания ред.. Наливаме ги бавно с помощта на малка лъжичка....
Български ябълков пайБългарски ябълков пай
01 Окт.
Голямата топка тесто се разточва върху набрашнен плот с диаметър по-голям от тавата, в която ще печем, а тя е 20 см....
Класически Български ТараторКласически Български Таратор
04 Май
7
Вашият освежаващ традиционен български таратор е готов!...
Вкусен български козунакВкусен български козунак
01 Май
Млякото се загрява заедно с олиото и захарта. Отстранява се да се поохлади. Към пресятото брашно се прибавят останалите продукти и шупналата мая....
Традиционен български сладкишТрадиционен български сладкиш
14 Март
3
Замесете тесто от брашното, жълтъците, маслото, пудрата захар и маята. Увийте го в пергаментова хартия и го оставете на хладно за 2-3 часа. След това го разстелете в намазнена и набрашнена тавичка и го сложете да се изпече...
Тирамису по българскиТирамису по български
24 Февр.
13
Готовото за пиене кафе сипваме в по-голям съд заедно с ликьора. В квадратна, правоъгълна, форма слагаме на дъното малко крем. Отгоре нареждаме 1/2 от бишкотите, които за кратко сме потопили в кафето с рома....
Тортия по българскиТортия по български
08 Януари
30
Картофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета. Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите....
Български коледни сладкиБългарски коледни сладки
17 Дек.
1
Пресейте брашното с бакпулвера, канелата и щипка сол. Направете по средата кладенче и в него сипете предварително леко разбитото с обикновената и ваниловата захар яйце. След това добавете маслото и омесете гладко тесто...
Класически български шницелиКласически български шницели
30 Септ.
Класическите български шницели са много вкусни....
Традиционен Български КачамакТрадиционен Български Качамак
29 Юни
Сложете българския качамак да се пече за около 15 минути на високи градуси. Поръсете го с червен пипер. Щом се охлади Традиционният Български Качамак, го разрежете на парчета и му се насладете....
Тортия по българскиТортия по български
08 Януари
30
Картофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета. Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите....
Тирамису по българскиТирамису по български
24 Февр.
13
Готовото за пиене кафе сипваме в по-голям съд заедно с ликьора. В квадратна, правоъгълна, форма слагаме на дъното малко крем. Отгоре нареждаме 1/2 от бишкотите, които за кратко сме потопили в кафето с рома....
Български коледни сладкиБългарски коледни сладки
17 Дек.
1
Пресейте брашното с бакпулвера, канелата и щипка сол. Направете по средата кладенче и в него сипете предварително леко разбитото с обикновената и ваниловата захар яйце. След това добавете маслото и омесете гладко тесто...
Качамак по румънскиКачамак по румънски
22 Ноем.
Сложете млякото да кипне в подходящ съд на котлона на умерена температура. Добавете половината масло, за да се разтопи. Започнете да добавяте на тънка струйка царевичния грис, като непрекъснато бъркате. Варете и бъркайте...
Мититеи - Румънски КебапчетаМититеи - Румънски Кебапчета
18 Август
Този вкусен румънски специалитет се поднася задължително с горчица и в компания със студена бира. Добър апетит!...
Румънски сладкиш ПапанашРумънски сладкиш Папанаш
21 Август
Разбивате яйцата, прибавяте содата, угасена с малко сок от лимон, както и ванилиите. Слагате сиренето, което намачквате с вилица хубаво. Започвате да прибавяте постепенно брашното, като месите, докато не получите...