Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пилето, в което ще се влюбитеПоднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата.
Добър апетит!...
07 Окт.
2
Румънски учени създадоха изкуствена кръвУчени от румънския университет Бабеш-Боляй в Клуж-Напока създадоха изкуствена кръв без никакви странични ефекти.
Това означава, че един ден откритието на румънците може успешно да се използва за нуждите на хората....
01 Ноем.
Български качамакКипва се 1.800 л вода с млякото, олиото, солта и се изсипва брашното. Бърка се постоянно.
Вари се и едновременно с това се разбива с тел в продължение на 10 мин.
Маслото се сгорещява в тиган и се сипва червеният пипер...
20 Януари
12
Кой ще е българският професионален готвач №1?Ястията трябва да включват три гарнитури, които са по избор на кандидата и да съдържат поне един характерен български продукт....
15 Окт.
Румънски кексТова е кекс, чиято рецепта намерих в интернет под име румънски кекс, затова го предлагам и като такъв. Пишеше в рецептата, че се поднася след като се изпече и нареже с малко сладко....
03 Август
Румънски малайБрашното се попарва с вряла вода и се оставя за 3 часа на топло да набъбне.
Добавя се сол, захар, сода, ванилия и всичко се разбърква.
Добавя се млякото, намачканата тиква и пшеничното брашно.
Разбърква се и се...
29 Юли
Лазаня по българскиСлед 25 мин, когато махнем фолиото, добавяме заливката и печем лазанята по български до готовност около 15 мин....
26 Април
Традиционен Български ГювечМесото се нарязва на парчета и се запържва леко в 2 - 3 с. л. от мазнината, след което се изважда.
В същата мазнина се запържва леко ситно нарязаният лук и се прибавя част от ситно нарязаните червени домати и червеният...
05 Февр.
21
Шакшука по българскиПатладжаните и чушките се нарязват на парченца, доматите са белени и нарязани на кубчета от консерва.
В тенджера или дълбок тиган се загрява олиото. Когато загрее, се сипват доматите, чушките и патладжаните. Разбърква...
09 Дек.
Шот Български флагАлкохолните напитки трябва да са добре охладени (мастиката да е на кристали).
За да се получи на пластове, добавяме съставките една по една в указания ред..
Наливаме ги бавно с помощта на малка лъжичка....
20 Януари
Български ябълков пайГолямата топка тесто се разточва върху набрашнен плот с диаметър по-голям от тавата, в която ще печем, а тя е 20 см....
01 Окт.
Вкусен български козунакМлякото се загрява заедно с олиото и захарта. Отстранява се да се поохлади. Към пресятото брашно се прибавят останалите продукти и шупналата мая....
01 Май
Традиционен български сладкишЗамесете тесто от брашното, жълтъците, маслото, пудрата захар и маята. Увийте го в пергаментова хартия и го оставете на хладно за 2-3 часа.
След това го разстелете в намазнена и набрашнена тавичка и го сложете да се изпече...
14 Март
3
Тирамису по българскиГотовото за пиене кафе сипваме в по-голям съд заедно с ликьора.
В квадратна, правоъгълна, форма слагаме на дъното малко крем. Отгоре нареждаме 1/2 от бишкотите, които за кратко сме потопили в кафето с рома....
24 Февр.
13
Тортия по българскиКартофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета.
Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите....
08 Януари
30
Български коледни сладкиПресейте брашното с бакпулвера, канелата и щипка сол. Направете по средата кладенче и в него сипете предварително леко разбитото с обикновената и ваниловата захар яйце.
След това добавете маслото и омесете гладко тесто...
17 Дек.
1
Традиционен Български КачамакСложете българския качамак да се пече за около 15 минути на високи градуси.
Поръсете го с червен пипер.
Щом се охлади Традиционният Български Качамак, го разрежете на парчета и му се насладете....
29 Юни
Тортия по българскиКартофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета.
Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите....
08 Януари
30
Тирамису по българскиГотовото за пиене кафе сипваме в по-голям съд заедно с ликьора.
В квадратна, правоъгълна, форма слагаме на дъното малко крем. Отгоре нареждаме 1/2 от бишкотите, които за кратко сме потопили в кафето с рома....
24 Февр.
13
Български коледни сладкиПресейте брашното с бакпулвера, канелата и щипка сол. Направете по средата кладенче и в него сипете предварително леко разбитото с обикновената и ваниловата захар яйце.
След това добавете маслото и омесете гладко тесто...
17 Дек.
1
Качамак по румънскиСложете млякото да кипне в подходящ съд на котлона на умерена температура. Добавете половината масло, за да се разтопи.
Започнете да добавяте на тънка струйка царевичния грис, като непрекъснато бъркате. Варете и бъркайте...
22 Ноем.
Мититеи - Румънски КебапчетаТози вкусен румънски специалитет се поднася задължително с горчица и в компания със студена бира.
Добър апетит!...
18 Август
Румънски сладкиш ПапанашРазбивате яйцата, прибавяте содата, угасена с малко сок от лимон, както и ванилиите.
Слагате сиренето, което намачквате с вилица хубаво.
Започвате да прибавяте постепенно брашното, като месите, докато не получите...
21 Август