Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сладкиш СофияСладкиш София
28 Август
1
След изпичане сладкиш София се оставя добре да изстине и се реже на ромбоиди....
Крем СофияКрем София
21 Април
2
Изстискайте хубаво сока от портокалите. Смесете го със захарта и добавете настърганата кора от 3 портокала и 3 с.л. вода. Разбийте жълтъците и ги прибавете към портокаловата смес. Сложете я да се вари на водна баня до сгъстяване...
Крем СофияКрем София
21 Април
2
Изстискайте хубаво сока от портокалите. Смесете го със захарта и добавете настърганата кора от 3 портокала и 3 с.л. вода. Разбийте жълтъците и ги прибавете към портокаловата смес. Сложете я да се вари на водна баня до сгъстяване...
Питка София КомерсПитка София Комерс
20 Септ.
2
Всяка се разточва с диаметър, като тавата, в която ще печем, намазва се с олио и нареждаме една върху друга. Последната не се маже....
Пилето, в което ще се влюбитеПилето, в което ще се влюбите
07 Окт.
2
Поднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата. Добър апетит!...
Австрийски ПретцелАвстрийски Претцел
13 Май
4
Австрийският Претцел е готов....
Австрийски чийзкейкАвстрийски чийзкейк
24 Юни
Фурната се нагрява до 180 градуса. Белтъците се отделят от жълтъците. Изварата се смесва с жълтъците, захарта, гриса и се разбърква. Стафидите се измиват, отцеждат се и се заливат с коняка. Бадемите са начукват, лимоновата...
Австрийски щруделАвстрийски щрудел
30 Ноем.
6
Готовия австрийски щрудел оставете да се охлади, нарежете на парчета и поръсете с пудра захар....
Австрийски сладкиАвстрийски сладки
12 Март
В дълбока купа слагаме брашното и захарта, правим кладенче и в него чукваме яйцата. Разтопеното масло слагаме около яйцата. Прибавяме ванилията. Омесваме гладко тесто и го оставяме за половин час. След това го вадим и...
Австрийски палачинкиАвстрийски палачинки
12 Март
Накиснете стафиди в купа за 30 минути с ром. Разбийте яйчените жълтъци, захарта, солта и ванилията в купа с миксер, докато сместа стане бледо жълта и кремообразна. Млякото постепенно се разбърква с брашното, след...
Австрийски щруделАвстрийски щрудел
30 Ноем.
6
Готовия австрийски щрудел оставете да се охлади, нарежете на парчета и поръсете с пудра захар....
Най-добрите милинки със сиренеНай-добрите милинки със сирене
07 Февр.
Традиционните милинки са ястие от българската кухня и в зависимост от региона те се различават по вид и име. Те се приготвят от вид многолистно тесто и сирене. Първо, пресяваме брашното. Към него прибавяме солта и захарта...
Най-добрите бургери на светаНай-добрите бургери на света
02 Юни
Барбекю соса в тази рецепта за домашен бургер можем да направим предварително и да го държим в хладилник. Слагаме каймите в голяма купа и добавяме галетата, Уорчестър соса, яйцето и един брой от кромида, нарязан на ситно...
Австрийски чаени бисквитиАвстрийски чаени бисквити
24 Април
2
В купа сместа разтопеното масло, пудрата захар и ванилията. Добавете брашното, солта и лешниците, разбъркайте добре и оставете да се охлади за 1 час. След това оформете топчета и ги запечете за 25 минути в загрята на...
Сладък австрийски омлетСладък австрийски омлет
28 Юни
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се смесват със захарта, млякото, брашното и солта. Белтъците се разбиват на сняг и се добавят към сместа. В голям тиган се разтопява малко от маслото и се пържат палачинки...
Австрийски оризов пудингАвстрийски оризов пудинг
01 Ноем.
Варете на слаб огън ориза с млякото, ванилията, лимоновата кора и захарта за 40 минути. След това снемете от котлона и покрийте ориза за около половин час. Накиснете листата желатин във водата. Измийте, подсушете и нарежете...
Австрийски маслени кнедлиАвстрийски маслени кнедли
04 Август
Маслото се оставя да омекне на стайна температура и се разбива, като по една лъжица се добавя от брашното и от прясното мляко. Яйцата се разбиват и се добавят в млечната смес. Разбърква се добре, докато тестото не започне...
Гулаш по АвстрийскиГулаш по Австрийски
28 Април
Австрийският гулаш не се сгъстява с брашно, а е като селска супа с по-едри зеленчуци и месо. Изключително вкусна гозба! Добър апетит!...
Най-добрите свински уши на скараНай-добрите свински уши на скара
26 Януари
Слагат се свинските уши в подходяща тенджера с вода, за да се сварят, водата се отпенва. След като се избистри водата, се добавя дафиновият лист, нарязана глава лук на четири, кубчето бульон и зрънцата бахар. Вари се 45...
Най-добрите американски макарони със сиренаНай-добрите американски макарони със сирена
10 Март
Грамажът за различните видове сирена може да се промени според вкуса Ви, но важното за рецептата е общо кашкавалът от 4-те вида да е около 700 грама с допълнително поне 150 - 200 грама за поръсване в тавата. Чесънът се...
Лимецова питка София от стария хлебозаводЛимецова питка София от стария хлебозавод
13 Април
След като се извади от фурната, лимецовата питка София от стария хлебозавод се завива с кърпа за 20 мин....
Най-добрите палачинки с прясно млякоНай-добрите палачинки с прясно мляко
21 Май
Разбийте яйцата със солта и захарта и добавете към тях зехтин, прясно мляко и светла бира. Разбъркайте добре. Сипете на порции толкова брашно, колкото е нужно, като разбърквайте задължително с телена бъркалка, за да...
Austrian Germknodel - австрийски кнедлиAustrian Germknodel - австрийски кнедли
07 Май
Austrian Germknodel - австрийските кнедли са готови. Източник: Home Cooking...
Австрийски бисквитки с мармаладАвстрийски бисквитки с мармалад
26 Април
В купа разбийте маслото и захарта. Добавете ванилията и белтъка, разбийте до получаване на пухкава смес. Смесете с брашното и оставете сместа да се охлади в хладилник 1-2 часа. Загрейте фурната на 150 градуса и намазнете...
Свински ребра по австрийскиСвински ребра по австрийски
12 Ноем.
Свински ребра по австрийски, които ще се харесат на всеки любител на мръвката. 1. Смесете всички съставки за маринатата в купа и намажете обилно с нея свинските ребра. 2....