Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тесто за дебела и пухкава пицаТесто за дебела и пухкава пица
02 Април
1
Оставете малко да поизстине и добавете маята да се разтвори. Сместа се слага в купа и се бърка с миксер докато се добавя брашното....
Тесто за дебела и пухкава пицаТесто за дебела и пухкава пица
02 Април
1
Оставете малко да поизстине и добавете маята да се разтвори. Сместа се слага в купа и се бърка с миксер докато се добавя брашното....
Истинската причина да смятаме, че сме дебелиИстинската причина да смятаме, че сме дебели
31 Януари
3
Добри новини за хората, които смятат, че са по-пълни от обичайното. Оказва се, че в действителност „наднорменото тегло“ се случва само в мозъка. До такива изводи стига ново британско проучване. Учените от лондонския...
Бактерии определят слаби или дебели да смеБактерии определят слаби или дебели да сме
27 Май
3
Ако в последно време имате зверски апетит, не винете за това никой друг, освен полезните бактерии, които живеят в стомаха ви. Точна те са отговорни не само за обработването на храната, която приемате, но и за нивото на...
Козунак от хладилникКозунак от хладилник
12 Април
Козунакът от хладилник е готов....
Малки дебели палачинкиМалки дебели палачинки
14 Май
Изпечете дебелите палачинки в незалепващ тиган от двете страни. Готовите палачинки намажете с кравето масло и сервирайте. Малки дебели палачинки може да поднесете с домашен течен шоколад....
Дебели американски бисквитиДебели американски бисквити
27 Юни
Прехлупваме тестото четири пъти, за да се получат 4 слоя. С водна чаша изрязваме кръгове от тестото и подреждаме в тефлонова тавичка. Кръговете се получават доста дебели, точно такива трябва да бъдат....
Домашна пастърма в хладилникДомашна пастърма в хладилник
30 Ноем.
Засипваме пак със сол и така редуваме, докато всички парчета се покрият плътно, като завършим най-отгоре с по-дебел слой от солта. Оставяме на хладно за 48 часа, за да се изтегли водата от месото....
Солен кекс Почисти хладилникСолен кекс Почисти хладилник
07 Юли
Яйцата се разбиват със захарта, солта, олиото и киселото мляко. Добавя се пресятото с бакпулвера брашно. Накрая се добавят нарязаните на дребни кубчета колбас, кашкавал, сирене, обезкостени маслини и семената. Смесва...
Скумрия пресносолка в хладилникСкумрия пресносолка в хладилник
06 Април
Оставете осолената скумрия в хладилник за 2 дни. След това, може да си хапнете. Когато сервирате скумрията пресносолка в хладилник, я поднесете с олио, червен лук и сок от лимон....
ДебелкиДебелки
23 Януари
1
Навиваме го на руло и оставяме половин час да почине. След това нарязваме на филийки (3 см) и без да го мачкаме, само леко ги разтегляме настрани. Готовите Дебелки пържим в сгорещено олио до златисто....
Тесто за мекици в хладилникТесто за мекици в хладилник
22 Февр.
1
Тестото се оставя в хладилника и на следващата сутрин се използва....
Пилешка пастърма, сушена в хладилникПилешка пастърма, сушена в хладилник
02 Януари
5
Сложете в хладилник за 18-24 часа. След това измийте добре месото. Разтворете лимонената киселина в 500-600 мл студена вода. Потопете филетата в този разтвор за 2 часа. Добре е да са покрити изцяло....
Прясно осолена скумрия в хладилникПрясно осолена скумрия в хладилник
17 Януари
Измиват се със студена вода, отцеждат се и се нарязват на котлети с дебелина 2-3 см....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Разпределете го в торбички, затворете ти и приберете в хладилника. Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Дебела пицаДебела пица
11 Ноем.
1
Получават се страхотни хрупкави парчета дебела пица....
Вита баница с дебели кориВита баница с дебели кори
06 Януари
2
Витата баница с дебели кори е готова....
Селски дебели катми на сачСелски дебели катми на сач
30 Април
По желание може да се сервират със сладко или течен шоколад. Селските дебели катми са готови....
Дебели пържени филийки с масДебели пържени филийки с мас
03 Януари
Готовите дебели пържени филийки с мас се хапват в компанията на сирене, мед и сладко по желание....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....