Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тесто за дебела и пухкава пицаОставете малко да поизстине и добавете маята да се разтвори. Сместа се слага в купа и се бърка с миксер докато се добавя брашното....
02 Април
1
Тесто за дебела и пухкава пицаОставете малко да поизстине и добавете маята да се разтвори. Сместа се слага в купа и се бърка с миксер докато се добавя брашното....
02 Април
1
Истинската причина да смятаме, че сме дебелиДобри новини за хората, които смятат, че са по-пълни от обичайното. Оказва се, че в действителност „наднорменото тегло“ се случва само в мозъка. До такива изводи стига ново британско проучване.
Учените от лондонския...
31 Януари
3
Бактерии определят слаби или дебели да смеАко в последно време имате зверски апетит, не винете за това никой друг, освен полезните бактерии, които живеят в стомаха ви.
Точна те са отговорни не само за обработването на храната, която приемате, но и за нивото на...
27 Май
3
Малки дебели палачинкиИзпечете дебелите палачинки в незалепващ тиган от двете страни.
Готовите палачинки намажете с кравето масло и сервирайте.
Малки дебели палачинки може да поднесете с домашен течен шоколад....
14 Май
Дебели американски бисквитиПрехлупваме тестото четири пъти, за да се получат 4 слоя.
С водна чаша изрязваме кръгове от тестото и подреждаме в тефлонова тавичка.
Кръговете се получават доста дебели, точно такива трябва да бъдат....
27 Юни
Домашна пастърма в хладилникЗасипваме пак със сол и така редуваме, докато всички парчета се покрият плътно, като завършим най-отгоре с по-дебел слой от солта. Оставяме на хладно за 48 часа, за да се изтегли водата от месото....
30 Ноем.
Солен кекс Почисти хладилникЯйцата се разбиват със захарта, солта, олиото и киселото мляко.
Добавя се пресятото с бакпулвера брашно.
Накрая се добавят нарязаните на дребни кубчета колбас, кашкавал, сирене, обезкостени маслини и семената.
Смесва...
07 Юли
Скумрия пресносолка в хладилникОставете осолената скумрия в хладилник за 2 дни. След това, може да си хапнете.
Когато сервирате скумрията пресносолка в хладилник, я поднесете с олио, червен лук и сок от лимон....
06 Април
ДебелкиНавиваме го на руло и оставяме половин час да почине. След това нарязваме на филийки (3 см) и без да го мачкаме, само леко ги разтегляме настрани.
Готовите Дебелки пържим в сгорещено олио до златисто....
23 Януари
1
Тесто за мекици в хладилникТестото се оставя в хладилника и на следващата сутрин се използва....
22 Февр.
1
Пилешка пастърма, сушена в хладилникСложете в хладилник за 18-24 часа.
След това измийте добре месото.
Разтворете лимонената киселина в 500-600 мл студена вода. Потопете филетата в този разтвор за 2 часа. Добре е да са покрити изцяло....
02 Януари
5
Прясно осолена скумрия в хладилникИзмиват се със студена вода, отцеждат се и се нарязват на котлети с дебелина 2-3 см....
17 Януари
Как да замразим нахутРазпределете го в торбички, затворете ти и приберете в хладилника.
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Селски дебели катми на сачПо желание може да се сервират със сладко или течен шоколад.
Селските дебели катми са готови....
30 Април
Дебели пържени филийки с масГотовите дебели пържени филийки с мас се хапват в компанията на сирене, мед и сладко по желание....
03 Януари
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.