Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
РакияЕдно предположение гласи, че неин баща всъщност е французин, който през първите години на четиринадесетото столетие решава да подложи вино на дестилация, като в резултат на това получава лютата гроздова напитка....
23 Ноем.
Маслото и сиренето поскъпват от тази есенНо поскъпване е отчетено и при основни хранителни продукти като маслото и сиренето....
02 Септ.
Гюлова ракия - Ракия от розиВ голям съд сипете водата, захарта, 3 бутилки винен оцет, маята за хляб и листа от ароматни рози - около 1-2 кофи общо.
Розовите листа се използват само за аромат и количеството им зависи от личния вкус.
Бидонът трябва...
28 Ноем.
2
Гюлова ракия - Ракия от розиВ голям съд сипете водата, захарта, 3 бутилки винен оцет, маята за хляб и листа от ароматни рози - около 1-2 кофи общо.
Розовите листа се използват само за аромат и количеството им зависи от личния вкус.
Бидонът трябва...
28 Ноем.
2
Ще купуваме по-скъпо вино и ракия от тази есенС между 3 и 5 процента ще скочи цената за литър вино или ракия от тази есен, прогнозират родни производители пред Нова телевизия. Като причина за промяната се посочва по-ниското качество на гроздето тази година....
12 Септ.
Черешова ракияГотовата ракия се оставя да отлежи в дъбови бъчви, до омекотяване на вкуса, след което се разрежда с дестилирана вода до получаването на желания градус....
13 Януари
Дюлева ракияДюлевата ракия сварете 2 пъти, като се отделя добре първака и патоката. Готовата ракия съхранявайте 6 месеца в дъбово буре за максимално добър вкус.
Виж също как се прави вино от дюли....
25 Септ.
4
Ракия АнасонлийкаСчукайте 200 г семена от анасон и залейте с 10 л двойно дестилирана ракия. Оставете да престои 28 дни. След това добавете 5 л вода и дестилирайте....
04 Дек.
2
Винена ракияВинената ракия се получава от дестилацията на хубаво, качествено вино. Колкото по-ароматно е виното, толкова по-ароматна ще е ракията и вкусовите й качества ще са отлични....
27 Ноем.
Прасковена ракияВ 12 литра двойно дестилирана ракия се добавят 2 кг листа от праскови. Оставя се да престои 2-3 седмици и се дестилира....
28 Ноем.
Кайсиева ракияКайсиевата ракия трябва да отлежава най-много 1-2 месеца, за да се запази характерния й аромат....
28 Ноем.
5
Крушова ракияСлед това се дестилира, като алкохолният градус на крушовата ракия трябва да е 38 градуса. Прехвърля се в бъчва и се съхранява....
30 Ноем.
6
Греяна ракияСлед като покафенее, се налива ракията, като се разбърква с лъжица.
След като се загрее ракията, в нея се пускат карамфилчетата и резенчетата ябълка....
13 Март
Вишнева ракияВсичко се смесва и стои 40 дена в стъклен съд на слънчево място.
После се прецежда и държи в стъклена бутилка, на хладно място....
01 Април
Бадемова ракияЗа да направите ракията, ще трябва да смелите бадемите в мелачка.
На 100 л вода се добавят 18 кг захар.
В сместа добавяме бадемите и добавяме 100 г хлебна мая, разтворена в 500 мл вода....
18 Юли
2
Греяна ракияСлед като всичката захар се разтопи, джезвето се дръпва от котлона и в него се налива домашната ракия.
Връща се отново на огъня, пускат се целите карамфилчета и се оставя греяната ракия да заври....
08 Дек.
Дюлева ракияДюлевата ракия сварете 2 пъти, като се отделя добре първака и патоката. Готовата ракия съхранявайте 6 месеца в дъбово буре за максимално добър вкус.
Виж също как се прави вино от дюли....
25 Септ.
4
Ракия АнасонлийкаСчукайте 200 г семена от анасон и залейте с 10 л двойно дестилирана ракия. Оставете да престои 28 дни. След това добавете 5 л вода и дестилирайте....
04 Дек.
2
Кайсиева ракияКайсиевата ракия трябва да отлежава най-много 1-2 месеца, за да се запази характерния й аромат....
28 Ноем.
5