Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да използваме индришето за лечебни целиТо наподобява мушкатото и здравеца и освен за естетически цели се използва и за ароматизиране на компоти и сладка....
18 Януари
Как да използвате червените боровинки за лечебни целиОсвен за заздравяване на кожата мехлемът се използва и като болкоуспокояващо средство, но само външно....
15 Март
За какви лечебни цели можете да използвате черницатаПлодовете им се използват за приготвянето на компоти, сладка и конфитюри и представляват чудесна плънка за всякакви сладкиши....
29 Юни
Как да използваме за лечебни цели билката ранилистМоже да бъде използвана и ежедневно за подсилване на паметта и отнемане на напрежението и стреса....
20 Март
Кога се берат гъбитеБрането на гъби е процес, изискващ дълбоки познания и доза неувереност. И най-малкото съмнение трябва да е повод за притеснение. Добър съвет е да не се берат гъби, които са непознати....
08 Юли
1
Теодора се цели в АспенФолк певицата Теодора отскоро е запален фен на ските и в скоро време смята да има достатъчно умения, че да се спуска по пистите в световноизвестния ски-курорт Аспен.
В момента изпълнителката все още се учи да усвоява...
09 Февр.
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Лекарствена алергия - какво трябва да знаем?Основни прояви на лекарствена алергия
Проявите на лекарствените алергии са разнообразни....
30 Март
Гювеч - как се използва?С риск да намалим с една степен националната ви гордост или самочувствие, ще ви споделим, че всъщност още в Древен Рим подобни съдове са били използвани....
06 Януари
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май
Как се прави перлена захарМного често и най-вече в европейските сладкиши се забелязва, че за поръска върху даден сладкиш, примерно козуначени сладкиши, се използват захарни перли. Направата им е лесна....
20 Април
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
14 Ноем.
4
Пиле Омъжи се за менВръща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
29 Март
1
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Как се прави шарена солТова е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
06 Юли
Бухти, които се обръщат самиЩом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
30 Ноем.
Как се правят домашни тортелиниВ следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
27 Юли
Топящи се в устата манатаркиЩом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути.
Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
27 Май
Бухти, които се обръщат самиБрашното се пресява заедно с бакпулвера и солта.
Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията.
Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
01 Април
Печени Цели ЯбълкиИзмийте и подсушете ябълката. Отрежете капачето и изчистете семките.
В малка касерола разтопете маслото и добавете рома. Залейте ябълката.
Поръсете със захарта и изпечете за 20 минути на 200 градуса....
11 Март
Пържени цели чушкиЧушките се измиват и пекaт.
Обелват се, посоляват се и се запържват в малко олио, добавят се яйцата и се изпържват до готовност....
14 Януари
Консервирани цели доматиНабождането се прави, за да не се спукат по време на варенето.
Залейте доматите със студена солена вода. Запечатайте с капачки и стерилизирайте за 15 минути....
04 Окт.