Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да използваме индришето за лечебни целиКак да използваме индришето за лечебни цели
18 Януари
То наподобява мушкатото и здравеца и освен за естетически цели се използва и за ароматизиране на компоти и сладка....
Как да използвате червените боровинки за лечебни целиКак да използвате червените боровинки за лечебни цели
15 Март
Освен за заздравяване на кожата мехлемът се използва и като болкоуспокояващо средство, но само външно....
За какви лечебни цели можете да използвате черницатаЗа какви лечебни цели можете да използвате черницата
29 Юни
Плодовете им се използват за приготвянето на компоти, сладка и конфитюри и представляват чудесна плънка за всякакви сладкиши....
Как да използваме за лечебни цели билката ранилистКак да използваме за лечебни цели билката ранилист
20 Март
Може да бъде използвана и ежедневно за подсилване на паметта и отнемане на напрежението и стреса....
Кога се берат гъбитеКога се берат гъбите
08 Юли
1
Брането на гъби е процес, изискващ дълбоки познания и доза неувереност. И най-малкото съмнение трябва да е повод за притеснение. Добър съвет е да не се берат гъби, които са непознати....
Теодора се цели в АспенТеодора се цели в Аспен
09 Февр.
Фолк певицата Теодора отскоро е запален фен на ските и в скоро време смята да има достатъчно умения, че да се спуска по пистите в световноизвестния ски-курорт Аспен. В момента изпълнителката все още се учи да усвоява...
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Лекарствена алергия - какво трябва да знаем?Лекарствена алергия - какво трябва да знаем?
30 Март
Основни прояви на лекарствена алергия Проявите на лекарствените алергии са разнообразни....
Гювеч - как се използва?Гювеч - как се използва?
06 Януари
С риск да намалим с една степен националната ви гордост или самочувствие, ще ви споделим, че всъщност още в Древен Рим подобни съдове са били използвани....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
Много често и най-вече в европейските сладкиши се забелязва, че за поръска върху даден сладкиш, примерно козуначени сладкиши, се използват захарни перли. Направата им е лесна....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Печени Цели ЯбълкиПечени Цели Ябълки
11 Март
Измийте и подсушете ябълката. Отрежете капачето и изчистете семките. В малка касерола разтопете маслото и добавете рома. Залейте ябълката. Поръсете със захарта и изпечете за 20 минути на 200 градуса....
Пържени цели чушкиПържени цели чушки
14 Януари
Чушките се измиват и пекaт. Обелват се, посоляват се и се запържват в малко олио, добавят се яйцата и се изпържват до готовност....
Консервирани цели доматиКонсервирани цели домати
04 Окт.
Набождането се прави, за да не се спукат по време на варенето. Залейте доматите със студена солена вода. Запечатайте с капачки и стерилизирайте за 15 минути....