Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Суловар - сиромашко яденеНарежете филиите хляб на кубчета, сложете ги в гювече и ги запечете във фурната. Поръсете с половината натрошено сирене. Кипнете малко подсолена вода и сварете яйцето до забулване.
Врялата вода, заедно с яйцето се излива...
23 Окт.
10
Постно ядене с картофиОбелете картофите, нарежете ги на едри парчета и сложете да се подварят (но не до пълна готовност) в подсолена вода. Извадете ги и ги отцедете.
В друга голяма тенджера загрейте 50 мл мазнина, запържете лука с чесъна,...
12 Дек.
Постно ядене с картофиОбелете картофите, нарежете ги на едри парчета и сложете да се подварят (но не до пълна готовност) в подсолена вода. Извадете ги и ги отцедете.
В друга голяма тенджера загрейте 50 мл мазнина, запържете лука с чесъна,...
12 Дек.
Заготовка за готвене на ядене в бурканиКогато си готвим ядене, слагаме 1 – 2 лъжици от заготовката. Като отворим бурканче, го държим на студено в хладилника.
Видях рецептата в интернет....
01 Септ.
Ябълкови розиЯбълките ги режем на половина, изчистваме ги и режем на тънки парченца. Поставяме водата в тенджера, като слагаме лимоновия сок от 1/2 лимон и захарта, която е 2 с.л.
След като заври, поставяме нарязаните вече парчета...
11 Март
Карнавални розиВ средата на изпържените рози се слага по една вишна, ягодка или череша от сладко.
Карнавалните рози се поръсват с пудра захар....
24 Май
Сладки РозиИзпечените и охладени рози заливате с приготвения горещ сироп. Получават се страхотни сиропирани сладки.
Сладките Рози са готови....
31 Юли
Погача с розиСлагаме маята в прясното мляко със захарта да шупне.
Пресявам брашното в купа, правя кладенец и слагам яйцата, киселото мляко, оцет, олио, сол, изсипваме и шупналата мая с мляко и започвам да меся меко тесто, което не...
25 Януари
Сладко от розиДокато е още горещо разлейте сладкото от рози в бурканчета и ги затворете, след което ги приберете на тъмно място....
04 Юли
Рози от сьомгаЖълтъците се настъргват и внимателно се разбъркват с майонезата.
Сьомгата се нагъва като роза и се поставя по един „цвят“ в стъклена чаша на столче.
В центъра на всяка роза се слага по малко от жълтъчната смес.
Декорира...
11 Януари
Рози с шункаПресяваме брашното в тава. В брашното си правим кладенче. В купичка си делим жълтъка от белтъка. Белтъка го слагаме в кладенчето, с жълтъка ще намажем розичките. В кладенчето си слагаме солта и олиото.
Стопляме водата...
27 Август
Питка с розиПресейте брашното, направете кладенче и сложете сол, яйцата, меко масло нарязано на кубчета, оцет, меда и сухата мая. Започнете да замесвате тесто, като постепенно добавяте от топлата вода.
Месете до получаване на гладко...
27 Април
2
Сироп от розиКато започнат да се образуват малки мехурчета, прибавете измитите листенца от рози.
Варете на тих огън още 10 минути. Когато изстине напълно, прецедете и смесете със сока от лимоните....
09 Май
1
Солени кифлички розиОсвен горепосочените продукти ще са ви необходими и хартия за печене, олио за подмазване, 1 жълтък разбит с капки вода и капки олио за намазване, малко мак/сусам.
В брашното правим кладенче, маята я разтваряме в малко...
05 Окт.
1
Празнични картофени розиИзпържете готовите рози в сгорещена мазнина, като след 20 секунди се обръщат. Отцеждайте ги върху решетка, застлана с хартия за печене. Отстранете внимателно клечките от розите....
22 Дек.
1
Мармалад от розиГотовият мармалад от рози се расипва в бурканчета, които се затварят плътно....
11 Юни
Ликьор от розиЛистата от рози се измиват, подсушават се и се слагат в буркани. заливат се със спирт или ракия и се държат така 2-3 седмици....
03 Септ.
1
Празнични картофени розиИзпържете готовите рози в сгорещена мазнина, като след 20 секунди се обръщат. Отцеждайте ги върху решетка, застлана с хартия за печене. Отстранете внимателно клечките от розите....
22 Дек.
1
Сладко от розиДокато е още горещо разлейте сладкото от рози в бурканчета и ги затворете, след което ги приберете на тъмно място....
04 Юли
Сироп от розиКато започнат да се образуват малки мехурчета, прибавете измитите листенца от рози.
Варете на тих огън още 10 минути. Когато изстине напълно, прецедете и смесете със сока от лимоните....
09 Май
1
Най-известните сортове розиСъс своето благоухание и красиви цветове във всевъзможни окраски, розата не случайно е наричана Царицата на цветята и не случайно е един от символите на България. Рядко ще срещнете градина, в която да няма засадена поне една...
15 Юли
Вредите от бързото яденеАко искате стомахът ви да работи добре, трябва поне веднъж дневно да се храните с топло ядене....
27 Май
1
Нощното ядене вреди ли?Много хора обичат да си хапват късно вечер и през нощта. В медицината има специален термин за това състояние - Синдром на късното хранене. Повечето от тези хора могат да контролират желанието си за храна през деня, но късно...
25 Февр.
Домашен ликьор от розиКонсумирайте домашния ликьор от рози добре охладен!
Източник на рецептата: Домашни хитрини!...
10 Август