Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Украса на яйца със салфеткаУкраса на яйца със салфетка
14 Април
2
Украса на яйца със салфетка е лесен ефектен начин да нашарите великденските яйца. Бележка: Техниката се изпълнява на сварени и избелени яйца. Избелването става, като се сварят в равни количества оцет и вода....
Български качамакБългарски качамак
20 Януари
12
Вари се и едновременно с това се разбива с тел в продължение на 10 мин. Маслото се сгорещява в тиган и се сипва червеният пипер. Разбърква се. Качамакът се разсипва по чинии и се ръси с натрошено сирене....
Десерт с компот и чияДесерт с компот и чия
03 Юни
Вадим плодовете от 1 бр. компот от сини сливи и плодовете от 1 бр. компот от праскови. Смесваме плодовете в купа и разбъркваме да се смесят. Изсипваме плодовете в блендер и ги пасираме до еднородна и гладка смес....
Шоколадов мус с компот и уискиШоколадов мус с компот и уиски
25 Окт.
За компота загрейте сушените череши заедно с водата и захарта в съд на котлона. Добавете уискито. Гответе, докато алкохолът се изпари и сиропа се редуцира....
Вкусен български козунакВкусен български козунак
01 Май
Замесва се меко тесто което се измесва с разтопената мас, докато на места започне да побелява. Готовото тесто се намазва с олио. Оставя се да втаса. След това се реже на парчета, които се намазват пак с олио....
Традиционен Български ГювечТрадиционен Български Гювеч
05 Февр.
21
Ястието се прехвърля в гювеч и се пече 80 мин под капак на 180 градуса. Десетина минути преди изваждането му от фурната се прибавят останалите домати, нарязани на едро....
Традиционен български сладкишТрадиционен български сладкиш
14 Март
3
Изпечения сладкиш поръсете със сухара, разпределете плодовете със захарта отгоре и предварително разбитите на сняг със 1/2 ч.ч. захар белтъци. Върнете във фурната да се изпече до порозовяване на белтъка....
Тирамису по българскиТирамису по български
24 Февр.
13
Белтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме с бъркалка. Готовото за пиене кафе сипваме в по-голям съд заедно с ликьора....
Тортия по българскиТортия по български
08 Януари
30
После се нарязват на тънки кръгчета. Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите....
Български коледни сладкиБългарски коледни сладки
17 Дек.
1
Готовото тесто покрийте с фолио и оставете да почине за 1-2 часа на хладно. Разделете тестото на топки, от всяка топка оформете продълговати салами, всеки нарежете на еднакви парчета....
Шакшука по българскиШакшука по български
09 Дек.
Патладжаните и чушките се нарязват на парченца, доматите са белени и нарязани на кубчета от консерва. В тенджера или дълбок тиган се загрява олиото. Когато загрее, се сипват доматите, чушките и патладжаните....
Лазаня по българскиЛазаня по български
26 Април
След 25 мин, когато махнем фолиото, добавяме заливката и печем лазанята по български до готовност около 15 мин....
Шот Български флагШот Български флаг
20 Януари
Алкохолните напитки трябва да са добре охладени (мастиката да е на кристали). За да се получи на пластове, добавяме съставките една по една в указания ред.. Наливаме ги бавно с помощта на малка лъжичка....
Български ябълков пайБългарски ябълков пай
01 Окт.
От оставеното тесто за декорация се изрязва форма на ябълка с дръжка и листенца. С четка се намазва отгоре с малко олио и залепваме елементите. Останалото малко тесто от изрезките оформих на топченца по краищата....
Класически Български ТараторКласически Български Таратор
04 Май
7
Добавя се разбитото с водата кисело мляко и се разбърква, може да добавите кубчета лед и да намалите количеството на водата. Вашият освежаващ традиционен български таратор е готов!...
Традиционен Български КачамакТрадиционен Български Качамак
29 Юни
Сложете българския качамак да се пече за около 15 минути на високи градуси. Поръсете го с червен пипер. Щом се охлади Традиционният Български Качамак, го разрежете на парчета и му се насладете....
Класически български шницелиКласически български шницели
30 Септ.
Класическите български шницели са много вкусни....
Български коледни сладкиБългарски коледни сладки
17 Дек.
1
Готовото тесто покрийте с фолио и оставете да почине за 1-2 часа на хладно. Разделете тестото на топки, от всяка топка оформете продълговати салами, всеки нарежете на еднакви парчета....
Тирамису по българскиТирамису по български
24 Февр.
13
Белтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме с бъркалка. Готовото за пиене кафе сипваме в по-голям съд заедно с ликьора....
Тортия по българскиТортия по български
08 Януари
30
После се нарязват на тънки кръгчета. Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите....
Кекс с дюли от компот и орехиКекс с дюли от компот и орехи
19 Април
2
Печете в загрята на 180 градуса фурна около 30-40 минути. Оставете за 5 минути да се охлади, обърнете го в поднос и поръсете с пудра захар....
Чудно плодово кремче от компот и нишестеЧудно плодово кремче от компот и нишесте
03 Април
Изборът на компот е въпрос на вкус. В случая аз използвах домашен компот от кайсии. Компотът се разбива с помощта на пасатор. Получава се доста гъста смес, която се разрежда с около 100-150 мл вода....
Сладкиш с компоти от череши и прасковиСладкиш с компоти от череши и праскови
10 Дек.
Белтъците разбиваме на сняг и добавяме към другата смес внимателно. Приготвяме си тавичка, която сме намаслили и изсипваме сместа, като отгоре си подреждаме отцедените череши и праскови....
Български традиционни картофени кюфтетаБългарски традиционни картофени кюфтета
29 Март
Традиционните картофени кюфтета се пържат на не много силен огън....
Талиатели Карбонара по българскиТалиатели Карбонара по български
05 Януари
Талиатели Карбонара по български се сервират, като се поръси с пермезан или кашкавал. Приятен Апетит :)...