Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бял хляб с жива закваска и хрупкава коричкаГотовият хляб се изважда върху решетка докато изстине....
09 Март
6
Хляб с жива закваскаГотовия хляб с жива зaкваска оставете да се охлади върху решетка и го разрежете....
17 Дек.
Пълнозърнест хляб с жива закваскаНай-напред си активираме закваската със 100 мл вода и брашно около 70-100 г, което отнема около 2-3 ч., в зависимост от топлината в помещението.
Във ваничката прибавяме хладката вода, мазнината и останалите продукти....
10 Март
Домашен хляб с кисело мляко и жива мая в таваМаята се разтваря в 100 мл топла вода и се оставя 10 минути да се активира.
Брашното се пресява и се прави кладенче в средата.
Разбъркват се яйцата с киселото мляко и се изсипват в кладенчето. Добавят се солта, захарта...
29 Юни
Домашен хляб с кисело мляко и заквасена сметанаПечете домашния хляб с кисело мляко и сметана 25-30 минути на 220 градуса....
27 Юли
2
Ръжен хляб с жива маяИзпечете домашния хляб за 180 градуса до готовност. Може да отнеме поне час, ако са две хлебчета, а ако е един диетичен хляб - до два часа.
Ръжения хляб с жива мая напръскайте с вода и завийте с кърпа....
24 Септ.
Овесен хляб с жива маяКогато е готов домашният хляб, покрийте с кърпа и го оставете да изстине.
Овесеният хляб с жива мая е много вкусен....
28 Септ.
Домашен хлябПоставете в намаслена форма за хляб (26 х 12), покрийте с намаслено свежо фолио и оставете за още 30 минути.
Печете в предварително загрята фурна на 210 С за около 30 - 40 минути....
28 Май
6
Домашен хлябПоставете в намаслена форма за хляб (26 х 12), покрийте с намаслено свежо фолио и оставете за още 30 минути.
Печете в предварително загрята фурна на 210 С за около 30 - 40 минути....
28 Май
6
Бял хляб с жива мая в хлебопекарнаГотовия хляб в хлебопекарна оставете леко да изстине вътре в хлебопекарната, а след това завийте в памучна кърпа.
Белият хляб с жива мая в хлебопекарна е готов....
28 Април
3
Моят Домашен ХлябТака приготвения бял хляб трябва да си почине 10-15 минути.
6. Печете моя домашен хляб на 170°C в предварително загрята фурна 10 минути....
06 Април
Обикновен домашен хлябРазтворете маята в хладка вода. Брашното и солта (и сухата мая, ако се ползва) се смесват и в тях се прави кладенче. В кладенчето се изсипват яйцата, киселото мляко и маята (ако се ползва тази, разтворена във вода).
Тестото...
30 Дек.
Мек домашен хлябГотовият хляб се изважда от фурната, напръсква се отново с малко вода и отново похлупва с капак.
След като престои малко така и се задуши получавате мек и мек домашен хляб....
12 Февр.
Домашен хляб без глутенГотовият домашен хляб без глутен се вади върху решетка, за да изстине....
11 Дек.
Домашен хляб с маслоКогато тестото е втасало, го премесваме отново и оформяме на хляб.
Слагаме го върху хартия за печене и го оставяме за още 15 минути....
29 Юни
Домашен хляб със семенаМлякото се затопля за кратко в микровълнова, изсипва се маята и захарта и се оставя настрана докато се активизира маята. Към пресятото брашното се добавят 1 ч.л. сол, 1 ч.л. черен пипер, 2 ч.л. сумак, както и семената, като...
11 Януари
Домашен хляб с макЗатопляме водата. Разтваряме в чаша хладката вода, захарта и маята и оставям на топло да се активизира маята.
Пресяваме брашното в купа и добавяме солта. Оформяме си кладенче и прибавяме и шупналата мая. Слагаме, също...
28 Февр.
Домашен хляб с водаМеси се и се оформя хляб, пече се на 170 градуса на фурна с вентилатор, на 150 градуса на фурна без вентилатор.
Домашният хляб с вода е готов....
26 Август