Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Супа от шипки с ябълкиШипките са варят 10 минути. Оставят се за 2 часа, отцеждат се и към отварата се добавя сладкото, нарязаната на ситно ябълка и лимонтузуту....
15 Август
Люти шипки в буркани без стерилизацияЗатваря се много хубаво капачката и се разклаща, за да се смесят добре продуктите и да достигнат до всички чушки.
Лютите шипки в буркани без стерилизация се съхраняват на тъмно и хладно....
04 Януари
Чай от шипки и черен касисЗалейте раздробените плодове от шипка със студена вода и варете 5 мин.
Поставете в голям чайник сушените листа от касис, залейте с шипковата отвара и запарете чая за 10-15 минути....
10 Дек.
Люти чушлета шипки в буркани без варенеНабираме от градината или купуваме от магазина шарени чушлета шипки - жълти, оранжеви и червени. Поотрязваме дръжките им и старателно ги измиваме....
26 Ноем.
Кекс с мармалад от шипки и ябълкиОставете леко да се охлади във формата и тогава го извадете. Сервирайте поръсен с пудра захар....
23 Ноем.
Шипка в саламураИзчистете дръжките на чушлетата и игла ги надупчете на няколко места. Нарежете морковите на кръгчета.
Редете в бурканите чушлета и моркови, а помежду им слагайте копър - пресен или стар. Пригответе саламура от меда, солта...
05 Окт.
Сурова Шипка в бурканиПълним буркана с винен оцет, като се стремим да залеем чушките.
Най–отгоре поставяме 1–2 листа от лоза за да уплътним мястото между чушките и капачката, така че да не се издигат нагоре и да държи здрава туршията....
15 Август
2
Люта Шипка в БурканиПритискаме с чиния и оставяме да престои 12 часа, след което се слага 1 супена лъжица натриев бензоат.
Пълнят се бурканите плътно и се доливат със сиропа и се затварят с капачки.
Готови са за консумация....
01 Март
Сръбска Шипка в БурканиОпитайте и вие тази Сръбска Шипка в Буркани.
Съхранявайте ги на хладно и тъмно....
16 Юли
Чушки шипка в бурканиИзваждаме и обръщаме чушки шипка в буркани с капачките надолу до охлаждане....
07 Септ.
Да си направим мармалад от шипкиПо време на варенето се бърка непрекъснато с дървена лопатка, за да се избегне загарянето....
05 Окт.
Да си изсушим шипки за зиматаОт време на време се разбъркват. След няколко дни са готови. Могат да се съхраняват в пликове или кутии, в стаи със средна температура.
Ако решите да сушите шипките термично, най-удачно е да го направите във фурната....
08 Август
Чушки шипка с пресен чесънСлед това се поставят в плик за около 7 -8 минути, за да се задушат и след това се обелват по желание.
Посоляват се, добавят се нарязан на ситно пресен чесън, магданоз и се овкусяват с олио и оцет....
04 Май
Млечен кисел с мармалад от шипки за бебеСложете млякото на котлона да заври.
Разтворете нишестето в чашка с малко студена вода и прибавяме към него 1 с.л. домашен мармалад от шипки.
Тази смес прибавяме към млякото, като непрекъснато бъркаме кисела....
20 Февр.