Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Осоляване на рибаОсоляване на риба
20 Ноем.
Ето и някои рецепти за маринована и/или осолена риба: осолена скумрия, маринована хамсия и маринована скумрия....
Тортата на Тереза МариноваТортата на Тереза Маринова
12 Януари
1
Ябълките се настъргват на едро ренде, смесват се с канелата и орехите. Ако са кисели, може да се добави малко захар. На дъното на тавичка се редят бисквити, покриват се с ябълките....
Консервиране на риба чрез осоляванеКонсервиране на риба чрез осоляване
17 Окт.
Най-често се осоляват риби като треска, паламуд, скумрия, шаран, а също и дребни риби като хамсията. На осоляване се подлага и хайверът на рибата....
Бисквитената торта на Тереза МариноваБисквитената торта на Тереза Маринова
13 Февр.
1
Настържете почистените ябълки, към тях прибавете канелата и половината счукани на по едро орехи. Отделно смесвате сметаната и захарта, разбивате с миксер до разтопяване на захарта. В правоъгълна форма или тавичка започвате...
Няколко варианта за осоляване на рибаНяколко варианта за осоляване на риба
01 Юни
Осоляване на риба със суха сол Рибата се измива от слузта, почиства се от люспите и вътрешностите и се отцежда....
Изпитани рецепти за мариноване на рибаИзпитани рецепти за мариноване на риба
18 Юни
Ако откриете подходящата за вкуса Ви марината за риба, можете да си я консервирате и да имате достатъчни количества от нея по всяко време....
Правилно мариноване на риба и морски даровеПравилно мариноване на риба и морски дарове
10 Май
Ето 3 лесни за изпълнение рецепти за марината на риба и морски дарове....
Честито! Софи Маринова се омъжиЧестито! Софи Маринова се омъжи
06 Февр.
Софи Маринова сключи брак със своя любим Тодор Давидов – Гринго. Певицата и партньора ѝ са подписали на 5-ти февруари в по-тесен кръг....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Как се мариноват пържоли?Как се мариноват пържоли?
05 Май
Когато мариновате пилешки, свински или дори телешки пържоли, можете приготвите медена марината за месо. Кафявата или палмовата захар също са добри варианти....
Ето ги! Вижте шаферките на Веско МариновЕто ги! Вижте шаферките на Веско Маринов
24 Април
Веселин Маринов май сериозно е решил да се жени. Певецът дори загатна кои ще са шаферките на сватбата му с палавата блондинка от Добрич - Веселина Пеева....
Как се осолява паламуд?Как се осолява паламуд?
25 Ноем.
Паламудът се осолява така 3 дни. След това се изважда от солта и е готов за консумация. Може да се съхранява както в студена маза, така и в хладилник....
Как се осолява сиренеКак се осолява сирене
23 Февр.
Повърхностно осоляване на сирене Повърхностното осоляване е хибрид на сухо и осоляване в саламура....
Как се осолява скумрия?Как се осолява скумрия?
19 Окт.
Процесът на осоляване и зреене на рибата продължава около 7-10 денонощия, след което се осолената скумрия се съхранява в 3-литрови буркани, залята със саламура. Може да направите и т.нар. сухо осоляване на скумрия....
Как се осолява сланина?Как се осолява сланина?
07 Окт.
Зимата вече чука на вратата и мнозина се замислят дали не е време да приготвят едно от любимите мезета на българина – осолена сланина....
Как се сервира риба?Как се сервира риба?
21 Дек.
Рибата е сред най-вкусните и полезни храни, които повечето хора консумират с удоволствие. Нейният препоръчителен прием е минимум веднъж седмично и има защо. Веществата, които съдържа, съдействат за доброто състояние и функциониране...
Как се чисти рибаКак се чисти риба
07 Май
2
Риба може да се чисти по няколко различни начина. Най-важното е да измиете рибата с чиста течаща вода, преди да започнете да я чистите. Така че премахнете мръсотията и рибешката слуз. Като държите рибата с едната си ръка...
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...