Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Червен сос за основни ястияЧервен сос за основни ястия
02 Ноем.
Сосът се прецежда, а зеленчуците се пасират. Отново се кипва и се овкусява със сол, захар, зърната черен пипер и дафиновия лист....
СушиСуши
19 Септ.
5
Основните му съставки отново са рибата и оризът, но начинът на направа и консумиране е доста различен. Оризовият оцет се добавя директно в ориза, използва се прясна риба и процесът на ферментация отсъства изцяло....
Обърнато сушиОбърнато суши
09 Март
В купичка разбъркайте водата, оцета, солта и захарта и загрейте сместа в микровълновата, за да се стопи захар. Полейте ориза и разбъркайте. Нарежете сьомгата и обелената краставица на дълги ивици....
Суши топчетаСуши топчета
14 Ноем.
Оризът за суши се слага на течаща вода около 15 минути, за да се отмие нишестето, след което се отцежда и се сварява в 750 мл вода....
Суши ТортаСуши Торта
06 Ноем.
Накиснете ориза за 40 мин. Изплакнете го под течаща вода, докато падне нишестето. Сварете ориза до готовност. Отцедете го и го охладете за кратко. Загрейте оризовия оцет заедно със захарта и солта. Изсипете сместа към...
Хосомаки сушиХосомаки суши
31 Окт.
Измих много добре ориза за суши, докато се избистри водата и го оставих да се отцеди около 20 минути....
Суши ШийтакеСуши Шийтаке
26 Май
5
Разнесете тънък слой от ориза, като се оставя разстояние от по един сантиметър от краищата което се намазва с пастата васаби . Отгоре се нареждат резените скариди, краставица, гъби и авокадо....
Нигири сушиНигири суши
24 Окт.
След което махаме тенджерата от котлона и оставяме оризът за 20 минути да се задуши. Загряваме оризов оцет със захарта и солта, и бъркаме, до разтварянето им. Готовата марината се отмества настрани да изстива....
Урамаки сушиУрамаки суши
25 Окт.
Първо, измиваме ориза в гевгир под течаща вода. След което го сваряваме в мултикукъра на програма "Rice". Следва да добавим оризовия оцет при него (предварително загрят в касерола, заедно със захарта до пълното и разтваряне...
Веган сушиВеган суши
07 Юни
2
Сваряваме ориза и навиваме водораслите заедно със зеленчуци по избор - авокадо, краставици, моркови, чери домати, червено зеле, хумус и соев сос. Поднесете веднага....
Веге сушиВеге суши
06 Април
1
Върху дървена дъска поставете малка подложка за навиване на суши. Върху подложката сложете 1 лист нори, върху него спаначените листа и останалите съставки (авокадо и червено зеле). Завийте стегнато и нарежете на отделни...
Маки СушиМаки Суши
28 Ноем.
Оризът се накисва в студена вода и се измива няколко пъти, докато водата се избистри и през нея се виждат ясно оризовите зрънца....
Суши сашимиСуши сашими
20 Януари
Трябва да се използва много остър нож, за да бъдат парчетата равни и еднакви. Ряпата дайкон се обелва и се нарязва на тънки резени....
Домашно сушиДомашно суши
22 Дек.
Оставете така навитите рула домашно суши да се стегнат за 60 мин. в хладилник. Готовите руло нарежете на хапки суши в остър нож....
Суши ШийтакеСуши Шийтаке
26 Май
5
Разнесете тънък слой от ориза, като се оставя разстояние от по един сантиметър от краищата което се намазва с пастата васаби . Отгоре се нареждат резените скариди, краставица, гъби и авокадо....
Суши запеканкаСуши запеканка
03 Февр.
Намазваме хляба с топеното сирене, разпределяме кренвиршите, салама и настъргания кашкавал. Навиваме на стегнато руло и режем на парчета с дължина около 2 см. Нареждаме ги в тава, поръсваме с черен пипер. Разбиваме...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Суши с пилешкоСуши с пилешко
15 Април
1
Оризът се измива добре по течаща вода и се поставя в тенджера с 3 кафяни чаши вода, да се свари на силен огън. Периодично се разбърква, после се намалява и захлюпва тенджерата с капак....
Суши с херингаСуши с херинга
09 Юни
Маринованата херинга се отцежда от течността и се обелва кожата ѝ. Обелете кората на краставицата и я нарежете на дълги ивици, така че да се получат пръчици....
Домашно суши ХосомакиДомашно суши Хосомаки
19 Юни
Рулото, което ще ви се получи, трябва да бъде стегнато и да не се разппада. Повторете това с всяка от корите Нори, като може да правите различни комбинации от продуктите по ваш вкус....
Суши чикън ролСуши чикън рол
27 Януари
Щом заври, огънят се намалява и се оставя да ври 10 минути, без да се отхлупва. После се изключва се огъня и се оставя на страна още 10 минути, без да се отваря капакът....
Сладко бананово сушиСладко бананово суши
29 Януари
Намазваме лаваша с шоколада, а след това и със сладкото. Слагаме банана от едната страна и го увиваме с лаваша. Запичаме лаваша за няколко минути от двете страни на загрят тиган, разрязваме на парченца и нашето сладко...