Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Зелено маслоЗеленото масло е особено подходящо за бифтеци, филе-миньон, медальони, пържена риба и панирани пилешки гърди например. От маслото режете парченце с дебелина около 0.5 см (15-20 г) и сложете върху ястието....
28 Март
Пиле със зелено маслоКожата на гърдите внимателно се повдига и под нея се слага от зеленото масло.
Кожата се притиска, пилето се връзва с конец и се пече час и половина на 200 градуса, като периодично се полива със соса от печенето....
25 Май
Печена сьомга със зелено маслоСервира се, като върху рибата се слагат парченца зелено масло....
26 Юни
Супа от печени зеленчуци с бекон и зелено маслоСервира се, като във всяка чиния се добавя от зеленото масло....
01 Януари
Масло с горчицаМаслото с горчица се използва за сандвичи, канапета и др. Задължително се съхранява в хладилник....
09 Януари
Масло с магданозразбийте маслото на пяна, добавете магданоза, сол и черен пипер. добавяйте капка по капка лимоновия сок.
Прехвърлете маслото в подходяща формичка или го оформете като бонбон във фолио....
20 Дек.
Ароматно масло с босилекОтгоре се слага зеленото масло, разпределя се по целия правоъгълник от масло с чесън и всичко се навива на руло във фолиото. Слага се във фризера за 15 минути. Вади се и се съхранява в хладилник....
08 Март
Масло с пикантни билкиМасло с пикантни билки може да се използва за овкусяване на ястия, картофени пюрета или намазано върху препечена филийка и сандвичи по избор....
22 Ноем.
Чесново масло с лаймПо традиция чесновото масло за кулинарна употреба се приготвя с разтапяне на обикновено краве масло и добавяне на пресован чесън и по желание различни билки....
10 Юни
1
Зелено ризотоПържат се зеленчуците в маслото около 3 мин. Добавя се оризът около 2 мин.
Прибавя се зеленчуковият бульон на порции по 1/2 ч.ч. всяка. Оризът трябва да ври около 18 мин....
05 Февр.
Зелено смутиЛистата от свежата маруля (200 г) се измиват старателно и се отцеждат.
Накъсват се на едри парчета и се поставят в блендер, заедно със солта и зехтина (1 с.л.).
Полученото смути се изсипва в чаша и се сервира веднага...
10 Март
1
Зелено гаспачоПресовайте чесъна, а останалите съставки трябва да нарежете на ситно.
Всички съставки се смесват и се прави пюре с миксер.
Гаспачото се сервира студено и поръсено с крутони....
11 Февр.
Масло от зелено кафе - ползи и приложениеДа погледнем и по-подробно за какво може да използвате масло от зелено кафе....
30 Окт.
Зелени зърна кафе вместо зелен чайБлагодарение на високото им съдържание в току-що набраните зърна кафе, те притежават два пъти по силен антиоксидантен ефект дори от зеления чай или екстракта от гроздовите семки....
27 Окт.
Масло от орехиВ саханче счукайте какаовите зърна и ги добавете към вече готовото масло.
Сервирайте в бурканче и консумирайте с меса, десерти, салати или на филийка хляб....
23 Септ.
1
Масло от сельодкаДобавете към него маслото, настъргания (стрит) лук и хомогенизирайте.
С това масло се мажат сандвичи, всеки от които се гарнира с кръгче сварено яйце....
02 Юли
Милинки с масло и сиренеОтново втасват за 30 мин, поливат се с разтопеното масло и милинки с масло и сирене се пекат в предварително загрята фурна на 180 °C....
17 Дек.
Манатарки с масло и чесънСервирах манатарките с масло и чесън, поръсени с нарязан на ситно пресен копър.
Чудесно предястие са манатарки с масло и чесън, което се съчетава добре с чаша хубаво вино.
Бон Апети!...
17 Окт.
Сутляш с масло и ванилияСваля се от котлона и се добавя маслото, ванилията и яйцето, разбъркано.
Сипва се в купички и се украсява сутляшът с канела.
Сутляшът с масло и ванилия е готов....
26 Август